Inspecţia Judiciară: Se fac verificări prealabile la DNA Ploieşti

La 12 februarie a.c. Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariţiei în mass media a unor informaţii privind activitatea profesională şi conduita unor procurori de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

27 feb. 2018, 11:00
Inspecţia Judiciară: Se fac verificări prealabile la DNA Ploieşti

„În prezent, o echipă de inspectori judiciari de la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori efectuează verificări prealabile, în conformitate cu dispoziţiile art. 45 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare, pentru a se stabili dacă există indicii în legătură cu săvârşirea unor abateri disciplinare.

Asigurăm opinia publică, pe această cale, că Inspecţia Judiciară va gestiona cu profesionalism, obiectivitate şi celeritate aspectele sesizate, cu respectarea tuturor garanţiilor procedurale”, se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare.

Citeşte şi: Fostul deputat Vlad Cosma, audiat la Parchet în legătură cu plângerea sa împotriva procurorilor DNA.”O să aduc cât mai multe documente”

Fostul deputat Vlad Cosma a sosit marţi la Parchetul General unde a depus şi alte înregistrări referitoare la fostul procuror Mircea Negulescu şi la situaţia de la DNA Ploieşti, el precizând că a fost citat în calitate de martor şi că era folosit de Negulescu în dosarele politice.

„O să aduc cât mai multe documente în săptămânile următoate pe măsură ce le strâng. Sunt aceleaşi întregistrări, dar şi unele noi, referitoare la aceiaşi patru procurori pe care i-am enumerat în plângerea depusă la Parchetul General. (…) M-au citat în calitate de martor, nu ştiu cum îşi desfăşoară procurorii audierile”.

Întrebat despre afirmaţiile lui Negulescu conform cărora sora lui Vlad Cosma, Andreea Cosma, a fost cea care ar fi avut iniţiativa relaţiei dintre ei doi, Cosma a răspuns: „Domnul Negulescu minte, aşa cum a făcut mereu. Problemele de care suferă dunt dedublare de personalitate polimorfă. Sunt vorbele dânsului, dintr-o înregistrare. Probabil că în aceste zile se accentuează aceste simptome. Dacă dânsului i se pare normal că a distrus familii şi vieţi, nu am să-i răspund’.

El a precizat că a depus în plângerea de la Parchetul General, a enumerat dosarele penale în care s-au întîmplat nereguli şi că poate prezenta dovezi, susţinând că erau vizaţi Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici şi mai mulţi oameni politici.

„Eu eram folosit de către Negulescu în dosarele cu oameni politici, în alte dosare avea alţi martori. Nu erau situaţii în care eram folosit, ci obligat, constrâns şi şantajat”, a afirmat Vlad Cosma, care a apreciat că şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a fost „foarte mult minţită” de procurorii de la DNA Ploieşti.