Inspirat de protestele de la București, un pictor român a realizat un tablou impresionant. „A fost ceva ce nu va muri niciodată” FOTO

Pictorul Cosmin Brendea a fost inspirat de imaginile cu tricolorul realizat de protestatarii din Piaţa Victoriei să realizeze un tablou - ”Lumina”, care va fi prezentat la unul din cele mai prestigioase din Italia, ”Biennale Roma 2018”, scrie site-ul Realitatea.md.

27 feb. 2017, 11:52

Imaginile de la protestele din București, din Piața Victoriei, când mulțimea a creat un ”Tricolor Uman”, exprimându-și astfel nemulțumirea față de activitatea Guvernului Grindeanu, au impresionat întreaga lume.

”Am fost acolo câteva seri și am simțit energia teribilă a renașterii societății civile în România. A fost ceva fantastic care nu va muri niciodată… Din păcate nu am putut fi prezent la toate manifestările, dar m-am simțit dator să încerc să surprind spiritul, mișcarea și culoarea”, a declarat Cosmin Brendea pentru Realitatea.md.

Lucrarea, realizată pe pânză, în culori acrilice, a impresionat.

”Am primit multe opinii și reacții pozitive despre lucrare… mă gândesc să o înrămez frumos și să o duc la Roma, la Biennale 2018, organizat de CIAC. De demult caut o temă pentru acest concurs internațional de pictură, unul din cele mai prestigioase din Italia”, a mai mărturisit Cosmin Brendea pentru Realitatea.md.
 
”Lumina… pentru cei care au crezut și au fost acolo”, a scris Cosmin pe pagina sa de pe Facebook, unde a postat lucrarea.