Întâmplări amuzante din Liga 1: Lui Diabate i-a îngheţat părul din cauza gerului. După ce am marcat, am dat cu vaselină pe mingi

Dinu Gheorghe, fost președinte la Rapid, FC Brașov și Dinamo, actual expert Digi Sport, a povestit o întâmplare haioasă de pe vremea în care era oficial al grupării de sub Tâmpa, prin care a vrut să arate cum se pregăteau meciurile importante pe vremuri.

17 mai 2018, 10:30
Întâmplări amuzante din Liga 1: Lui Diabate i-a îngheţat părul din cauza gerului. După ce am marcat, am dat cu vaselină pe mingi

Sunt multe povești din trecut. Mi-a aduc aminte, pe vremea în care eram la Brașov, cum am dat cu vaselină pe mingi, după ce am marcat, 1-0. Ai noștri erau instruiți, așa că nu le-au alunecat mâinile„, a rememorat, zâmbind, Dinu Gheorghe, prezent în studioul emisiunii „Digi Sport Matinal”.

Fostul președinte al „stegarilor” a povestit și cum au profitat brașovenii de o zăpadă pentru a câștiga cu Dinamo, echipă de valoare la acea vreme. „Pe Dinamo, cu Mircea Rednic antrenor, i-am bătut cu 2-0, în decembrie 2008. În dimineața partidei, regretatul Vasile Turcu, șeful delegației, a venit la stadion pentru a se interesa de starea gazonului. Zăpada era de 1 metru și ningea. Ne-a întrebat de ce nu dăm zăpada. I-am spus că nu avem ce să dăm, pentru că nu ne permitea vremea.

Ei erau cazați la Hotel Aro, unde aveam și noi spionul nostru. Acesta ne-a spus că băieții erau pe la ceai, pe la cafea, era relaxare totală. Și cu o jumătate de oră înainte de startul meciului, am adus la stadion patru autobuze cu muncitori, dotați cu lopeți. O jumătate de oră a întârziat startul meciului.

Diabate, care juca la Dinamo, a avut probleme pentru că i-a înghețat părul. Săracul, avea părul mare și a înghețat din cauza gerului„, a rememorat Dinu Gheorghe.