Interlopul care i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani a fost reţinut. A făcut declaraţii halucinante UPDATE

Husein Daniel Gabriel (41 de ani), cunoscut sub porecla Dasaev, principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani de la Cuza Sport Brăila, s-a predat autorităților. El s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila însoţit de avocatul său şi a pledat nevinovat. Cu toate acestea, el a fost reţinut pentru 24 de ore.

17 sept. 2018, 07:35
Interlopul care i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani a fost reţinut. A făcut declaraţii halucinante UPDATE

UPDATE Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, principalul suspect în cazul atacului comis asupra celor doi baschetbalişti americani, recunoaşte agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi, a declarat avocatul bărbatului, Sorin Ispas, la ieşirea de la audieri, potrivit News.ro.

Sorin Ispas, apărătorul lui Daniel Gabriel Husein, a declarat că procurorii au decis emiterea unei ordonanţe de reţinere care expiră marţi, la ora 15.00, judecătorii de la Tribunalul Brăila urmând să decidă dacă se impune măsura arestului preventiv.

Potrivit lui Sorin Ispas, Dasaev este cercetat pentru tulburarea liniştii publice şi tentativă de omor. La audieri, bărbatul ar fi recunoscut agresiunea, însă neagă că i-ar fi înjunghiat pe cei doi sportivi americani.

Potrivit procurorului de caz, Mircea Ciutac, în certificatul medico-legal se arată că una dintre victime a suferit leziuni pentru care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, leziunile punându-i viaţa în pericol. Celălalt sportiv are nevoie de 20-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

O singură persoană i-a înjunghiat pe sportivi, a precizat procurorul de caz Mircea Ciutac. Conflictul a fost spontan, fără ca protagoniştii să fi avut vreo altercaţie înainte de atac.

În prezent, poliţiştii fac cercetări pentru a identifica şi a duce la audieri toate persoanele implicate în conflict.

__________

UPDATE Procurorii gălăţeni au început urmărirea penală in rem pentru trei infracţiuni în cazul bărbatului de 31 de ani ajuns la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu mai multe plăgi împuşcate. Anchetatorii continuă cercetările, urmând să stabilească un cerc de suspecţi în această cauză.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, a fost începută urmărirea penală in rem pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în cazul bărbatului ajuns la spital cu mai multe plăgi împuşcate.

__________

UPDATE Husein Daniel Gabriel a fost reţinut pentru 24 de ore.

Dasaev era căutat încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce, împreună cu locotenenții săi, i-a atacat cu sticle și cuțite pe cei doi sportivi. Incidentul a avut loc pe Terasa „Music Pub”, din Brăila. După ce i-au atacat violent pe sportivi, Dasaev şi oamenii lui au fugit de la locul faptei.

Citeşte şi Primele mărturii ale baschetbaliştilor americani înjunghiaţi la Brăila. De ce au fost atacaţi de interlopi

Ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, Dasaev a stat de vorbă cu jurnaliștii pentru a-și susține nevinovăția. El a spus că sportivii l-ar fi atacat, el fiind efectiv victima. „Am răspuns unor agresiuni din partea acestor sportivi. Atâta tot. A fost ceva inopinat. Ei erau în zona băii și nu lăsau pe nimeni să treacă. Le-am cerut voie, mi-am cerut dreptul de a trece spre baie. Ei erau beți și se certau cu altcineva, au crezut că sunt și eu cu ceilalți. Au răspuns cu loviri. Atât a fost„. Dasaev ne-a arătat și rana pe care o are pe obraz, una destul de adâncă, spunând că a fost tăiat de unul dintre sportivi. „Rana este din seara respectivă. Am fost tăiat cu un breloc ceva. Nu știu exact (…) Ei loveau pe toată lumea, parcă erau drogați„.

Dasaev are un trecut infracţional bogat. El a fost eliberat din Penitenciarul Focşani în februarie 201 . Era condamnat la 20 de ani de puşcărie pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, dar a beneficiat de modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, care i-au redus anii de detenţie. Dasaev se afla în spatele gratiilor din 2007.

Citeşte şi Dezvăluirile procurorului în cazul sportivilor înjunghiaţi la Brăila: „O singură persoană a lovit cu cuţitul”. Ce s-a văzut pe camere

Cei doi sportivi care au căzut victime cuţitelor interlopilor sunt Darrel Bowie şi Joseph McClain, în vârstă de 24, respectiv, 25 de an, şi au fost transferaţi la Cuza Sport în urmă cu circa două săptămâni, alături de alţi doi baschetbalişti americani. Unul dintre ei a fost înjunghiat în torace şi în picior, iar celălalt a fost înjunghiat în abdomen, iar colonul i-a fost înţepat în 3 locuri, plus alte tăieturi pe faţă şi pe gât.

Între timp, starea de sănătate a baschetbalistului rămas internat în Spitalul Judeţean Brăila a evoluat favorabil. Potrivit medicului Alina Neacşu, purtător de cuvânt al unităţii medicale, Joseph McClaim este conştient, cooperant, se simte foarte bine şi va fi mutat pe secţia de Chirurgie.

Pacientul se simte foarte bine, chiar am vorbit cu el, ne-a spus că e bine. Va fi mutat în scurt timp în secţia de chirurgie„, a declarat medicul Alina Neaşcu de la Spitalul Judeţean Brăila.