INVENŢIE ROMÂNEASCĂ, PREMIATĂ la Salonul de invenţii de la Geneva VIDEO

Un bărbat din Timişoara a fost premiat după ce a inventat un aparat care opreşte automat gazele în cazul unui cutremur. Inventatorul a primit o medalie de aur şi alte două premii speciale pentru invenţia sa.

01 mai 2015, 14:16
INVENŢIE ROMÂNEASCĂ, PREMIATĂ la Salonul de invenţii de la Geneva VIDEO

A inventat un dispozitiv inedit care ar putea salva mii de vieţi în cazul unui cutremur. Este vorba despre un bărbat din Timişoara care a fost premiat la Salonul de Invenţii de la Geneva. Aparatul opreşte alimentarea cu gaze în mod automat în cazul unui cutremur cu o magnitudine de peste 5 pe Richter, potrivit România TV.

Citeşte şi Corneliu Birtok-Băneasă medaliat cu AUR la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

Dispozitivul inventat de Remi Rădulescu opreşte gazele în mod automat, chiar dacă se opreşte curentul electric. Aparatul poate fi montat pe o conducta de gaze, într-un loc special, la intrarea în oraşe, sau în cartiere mai mari. Invenţia a făcut furori la cel mai recent Salon de Invenţii desfăşurat zilele trecute la Geneva.

 

„Am avut juriu, am avut foarte mulţi vizitatori, oamenii sunt sensibili când vine vorba de o idee care să vină să le salveze vieţile, eu am participat la clasa F, securitate, salvare, alarmă. Este pentru a şasea oară când m-am prezentat la salonul de invenţii de la Geneva unde am obţinut 5 medalii de aur, 2 de argint şi 8 premii speciale de la diverse state„, a declarat inventatorul.

Anul acesta, echipa României a luat mai multe medalii de aur şi argint pentru diverse invenţii.