Iohannis, de Anul Nou Evreiesc: România nu va uita suferinţa evreilor şi îşi va asuma învăţămintele trecutului

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj cu prilejul Anului Nou Evreiesc, în care a subliniat că România nu va uita suferința evreilor și își va asuma învățămintele trecutului.

20 sept. 2017, 18:46
Iohannis, de Anul Nou Evreiesc: România nu va uita suferinţa evreilor şi îşi va asuma învăţămintele trecutului

„Noul An Evreiesc este un moment deosebit: la chemarea shofarului, el vă îndeamnă, în fruntea comunității evreiești din România, către binecuvântarea lui Dumnezeu și spre un an pe care îl doriți marcat cu împliniri. În lumina candelei ce însoțește sărbătoarea acestor zile, vă rog să deslușiți, stimate domnule președinte al FCER, solidaritatea noastră cu încercata comunitate evreiască din România. Este un moment potrivit să vă reasigur că România nu va uita suferința înaintașilor dumneavoastră, iar statul român își va asuma pe mai departe, deplin, învățămintele trecutului. Fie ca Anul Nou Evreiesc ce începe în aceste zile să vă aducă pace și prosperitate, dumneavoastră și tuturor membrilor comunităților evreiești din România”, a afirmat șeful statului în mesaj.

Mesajul președintelui Iohannis a fost prezentat președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, de către consilierul prezidențial Sergiu Nistor, în cadrul ceremoniei desfășurate la Sinagoga Mare din București.