Grupul Minorităţilor naţionale a cerut un guvern tehnocrat sau de uniune naţională la consultările cu Iohannis

Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții minorităților naționale pentru desemnarea unui nou premier au început, joi seara, la Palatul Cotroceni. Liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian a precizat că anticipatele nu sunt o soluție, ci un guvern tehnocrat sau de uniune națională.
Iulian Tudor
05 nov. 2015, 17:21
Grupul Minorităţilor naţionale a cerut un guvern tehnocrat sau de uniune naţională la consultările cu Iohannis

Varujan Pambuccian, a declarat joi seară că majoritatea colegilor săi susțin că organizarea de alegeri anticipate nu ar fi o soluție, el arătând că atât un guvern de uniune națională, cât și un executiv tehnocrat sunt echivalente din punct de vedere al eficienței.

„Noi ne dorim să avem o soluție care se fundamentează pe principiile fundamentale ale democrației, pe Constituție și care să fie realizată sub auspiciile președintelui României, dacă nu o soluție de consens, măcar o soluție temperată. Sper să reușim lucrul acesta”, a afirmat Pambuccian, după consultările cu șeful statului.

El a arătat că în majoritate deputații minorităților naționale susțin că alegerile anticipate nu reprezintă o soluție.

„O parte importantă dintre colegi consideră că anticipatele nu ar fi o soluție, chiar dacă pe noi nu ne afectează. (…) Un alt punct comun este că trebuie găsită o soluție de consens, care trebuie să fie o soluție nu atât negociată politic, cât în spiritul ideilor fundamentale democratice”, a explicat Pambuccian.

Liderul grupului a precizat că minoritățile naționale nu au nimic împotriva unui guvern de tehnocrați sau de uniune națională.

„Ambele soluții sunt, din punctul de vedere al eficienței, echivalente. Un guvern tehnocrat sau de uniune națională până la alegeri, indiferent dacă ele sunt anticipate sau la termen. Ar fi un garant al faptului că alegerile nu ar beneficia de avantajul de a fi la putere”, a afirmat liderul grupului minorităților naționale.

Klaus Iohannis a avut joi consultări și cu reprezentanții PSD, PNL și UDMR, scrie Agerpres. Vineri dimineața, sunt invitate la consultări Uniunea Națională pentru Progresul României și Alianța Liberalilor și Democraților.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă pe acest subiect.

Miercuri, premierul Victor Ponta a demisionat din funcție. Șeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia acestuia și l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'