Ion Ţiriac, reclamat la Garda Financiară din Madrid. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al autorităţilor din SPANIA

Consiliul Muncipal al orasului Madrid a depus o plangere la Garda Financiara impotriva companiei care administreaza turneul lui Ion Tiriac.

04 mai 2017, 14:41
Ion Ţiriac, reclamat la Garda Financiară din Madrid. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al autorităţilor din SPANIA

Un purtator de cuvant al Consiliului a anuntat ca intelegerea dintre compania lui Ion Tiriac si municipalitate nu va fi reziliata, desi exista suspiciuni ca ar exista nereguli de ordin financiar.

„Suspiciunile pe care le avem nu reprezinta o confirmare. Turneul este un eveniment pozitiv pentru oras”, a afirmat Rita Maestre, citata de El Mundo.

Pentru a face lumina in acest caz, reprezentantii Consiliului Municipal au angajat doua firme de avocatura foarte importante din Madrid.

Ion Ţiriac, super LOVITURĂ la MADRID. Anunţ OFICIAL

Plangerea inaintata la Garda Financiara din Madrid vizeaza contractul semnat de compania lui Tiriac, Madrid Trophy Promotion (MTP), si fosta municipalitate, reprezentata de primarul Ana Botella. Aceasta a fost de acord sa majoreze sumele incasate anual de Tiriac pentru a pastra turneul de la Madrid. Incepand cu 2001, de cand a adus turneul la Madrid, Ion Tiriac incasa anual o suma de bani din partea autoritatilor intrucat orasul beneficia de o imagine reprezentata la nivel international. In 2001, Tiriac a incasat 1,5 milioane de euro, dar suma a crescut treptat. In 2009 a fost 5,3 milioane de euro, iar in 2010 de 10,4 milioane de euro. Contractul a fost prelungit pana in 2021, iar sumele cresc anual.

Reprezentantii Consiliului Municipal doresc astfel sa vada modul in care s-au marit sumele platite anual catre compania lui Tiriac, existand suspiciuni de „abuz administrativ si deturnare de fonduri publice”.