Irakul a spânzurat 42 de militanţi sunniţi, condamnaţi pentru acte de terorism

În Irak a avut loc duminică cea mai mare execuție colectivă de anul acesta: 42 de militanți islamiști sunniți, condamnați pentru terorism, au fost spânzurați, informează Reuters. Cei executați comiseseră diferite atentate; printre altele, ei uciseseră membri ai forțelor de securitate și detonaseră automobile-capcană.

25 sept. 2017, 20:20
Irakul a spânzurat 42 de militanţi sunniţi, condamnaţi pentru acte de terorism

Execuția a avut loc în contextul cererilor șiiților ca sistemul judiciar să reacționeze mai dur, după ce un atentat sinucigaș al sunniților la Nassiriya, în sudul Irakului, s-a soldat pe 14 septembrie cu cel puțin 60 de morți. Duminică, ministerul justiției de la Bagdad a comunicat că execuția a avut loc chiar în Nassisriya, într-o închisoare, și că rudele victimelor teroriștilor au fost invitate să asiste la spânzurătoare.

Organizația pentru drepturile omului Amnesty International a declarat luni că „execuția în masă este o etalare șocantă a aplicării pedepsei cu moartea de către autoritățile irakiene, în încercarea de a arăta că reacționează la amenințările la adresa securității.”

În urmă cu trei luni, în Irak au mai fost executați 14 teroriști.