Irina Begu, calificare dramatică în turul III, la Roland Garros. Meciul său a durat aproape patru ore

Irina Begu a câştigat la mare luptă, scor 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8 meciul jucat miercuri seara, în turul doi la Roland Garros, cu jucătoarea americdană Coco Vandeweghe. Partida a durat trei ore şi 41 de minute.

25 mai 2016, 14:02
Irina Begu, calificare dramatică în turul III, la Roland Garros. Meciul său a durat aproape patru ore

Irina Begu şi-a egalat cea mai bună performanţă la Roland Garros, reuşind miercuri calificarea în turul trei. A fost o partidă epică, încheiată după 221 de minute de joc epuizant. Dacă în primele două seturi Begu şi adversara sa, Coco Vandeweghe, s-au departajat la tie-break, în setul decisiv au jucat nu mai puţin de 18 game-uri până să se decidă câştigătoarea. 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8 pentru Irina Begu a fost scorul final, iar compatrioata noastră o va întâlni vineri pe nemţoaica Annika Beck. Într-o partidă mult mai scurtă, jucată tot miercuri, aceasta a învins-o după două ore şi şase minute, cu 4-6, 6-3, 7-5 pe ucraineanca Katerina Bondarenko.

Annika Beck are 22 de ani, se află pe locul 39 în clasamentul WTA şi nu a jucat niciodată în circuitul profesionist împotriva Irinei Begu.

Annika Beck a mai jucat în turul trei la Roland Garros anul trecut, când a fost eliminată de Elina Svitolina, în timp ce performanţa cea mai bună a Irinei la Internaţionalele Franţei a fost consemnată tot în 2015, când a ajuns tot în turul trei, unde a fost oprită de Petra Kvitova.

Miercuri, s-au calificat în turul trei Anastasia Pavliucenkova, Simona Halep, Petra Kvitova, Svetlana Kuzneţova, Shelby Rogers, Naomi Osaka, Garbine Muguruza, Lucie Safarova, Yanina Wickmayer, Samantha Stosur, Ţvetana Pironkova, Irina Begu, Agnieszka Radwanska şi Annika Beck.