Irina Radu (SRTv): Datoria noastră este să ne facem treaba cât mai bine, indiferent de sursa de finanţare

Președintele-director general al Societății Române de Televiziune (SRTv), Irina Radu, a declarat, pentru Agerpres, că datoria angajaților televiziunii publice este să își facă treaba cât mai bine, indiferent de sursa de finanțare a instituției.
Iulian Tudor
06 ian. 2017, 15:45
Irina Radu (SRTv): Datoria noastră este să ne facem treaba cât mai bine, indiferent de sursa de finanţare

Declarația Irinei Radu vine în contextul în care, vineri, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv.

„Cum am zis tot timpul, din punctul meu de vedere, datoria noastră este să ne facem treaba cât mai bine, să ne revenim ca televiziune, indiferent care va fi, acum sau altă dată, sursa de finanțare”, a afirmat Irina Radu.

Ea a spus că măsurile ce ar putea fi aplicate, la nivel de instituție, trebuie cântărite atent.

„Pot să vă spun că, vizavi de toate discuțiile și suspiciunile, (…) le-am explicat și colegilor mei că toate aceste lucruri se pot discuta după ce avem noi un sondaj de opinie foarte serios, să spunem, peste o lună și încă unul, la anul pe vremea asta, și, dacă se dovedește că ne-a scăzut credibilitatea sau s-a schimbat orientarea, atunci, da, pornim discuții mari. Dacă nu, ne vedem de treabă. Eu sunt pentru ce avem de făcut, nu pentru ‘ce ar putea fi dacă'”, a adăugat ea.

În același sens, a adăugat Irina Radu, vor fi analizate și planurile financiare pentru televiziunea publică, după întâlnirea de la Ministerul de Finanțe.

„Noi oricum, cum am mai zis de câteva ori, aveam mai multe variante de plan, neluând în calcul că nu o să mai încasăm taxă. Dar variantele erau pe venituri mai mici, pe venituri puțin crescute. (…) Sunt niște variante lucrate și acum așteptăm întâlnirea de la Ministerul de Finanțe ca să vedem pe care mergem”, a adăugat președintele-director general al TVR.

„Principalele lucruri care vor trebui modificate, și nu vor fi de către noi, pentru că nu avem cum, sunt în Legea 41 (ce prevede cadrul de funcționare pentru televiziunea și radioul publice — n.r.), unde sperăm că vom fi și noi consultați. Avem niște variante care sunt cu anumite venituri și cu anumite cheltuieli, indiferent de unde vin banii”, a explicat Irina Radu.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Legea elimină o serie de taxe nefiscale, între care se numără: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Pe 15 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra legii.

Pe 16 decembrie, CCR a decis că legea este constituțională, respingând sesizarea președintelui. În aceeași zi, șeful statului a anunțat că retrimite Parlamentului această lege.

Camera Deputaților a respins, pe 28 decembrie, reexaminarea acestei legi privind eliminarea a 102 taxe nefiscale.

Decizia a fost luată cu 174 de voturi „pentru” respingerea cererii de reexaminare, 85 „împotrivă” și o abținere.

În Comisia de buget a Camerei Deputaților a fost adoptat un amendament potrivit căruia legea va intra în vigoare la data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial.

DailyBusiness
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
Fanatik.ro
Domnitorul român de care puțini își mai aduc aminte. A fost numit de turci să conducă Moldova, era nepotul lui Ștefan cel Mare, a sfârșit ucis în somn de boierii nemulțumiți
Capital.ro
Condusul interzis pentru șoferii pensionari. Se va face voluntar. Statul îi trimite la autobuz
Playtech.ro
Cum păstrezi pepenele tăiat proaspăt mai mult timp. Trucul care îl menține zemos aproape o săptămână
Adevarul
„Se servește într-o pâine ridicolă”. Reacția unui turist britanic în România, după ce a mâncat ciorbă de fasole în pâine
wowbiz.ro
Imagini exclusive cu Jennifer Lopez în România: Diva a avut parte de un incident la intrarea în hotel! Cum a fost surprinsă artista
Evz.ro
Orașul invizibil, desprins parcă de pe altă planetă. Oamenii trăiesc sub pământ
Prosport.ro
Cristina Roventa, la plajă! Imagini exclusive cu soția lui Alexandru Maxim la piscină
kanald.ro
Încă un adolescent găsit mort în apele Mureșului! Este al doilea copil înecat în mai puțin de 24 de ore
Cancan.ro
Gestul fiului lui Nicușor Dan i-a uimit pe austrieci. Ce le-a spus jurnaliștilor
Capital.ro
Război Rusia-NATO în 2027. Avertismentul Poloniei a trezit Europa: Rusia va fi pregătită!
StirileBZI
România introduce taxarea digitală pe șosele! Contează cât poluezi și cât conduci
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini fabuloase cu Jennifer Lopez la București: Cântăreața, blocată în ușile rotative la hotel
Românii peste 45 de ani care nu lucrează vor primi un ajutor de la stat pentru a ieși la pensie