Israelul a sistat importul de vite şi oi din România. S-au constatat deficienţe de ordin veterinar

Ministerul Agriculturii din Israel a oprit importul de vite şi oi din România, după ce a descoperit încălcări şi deficienţe legate de cerinţele veterinare, iar animalele au fost trimise direct la măcelărie.

21 iun. 2017, 14:04
Israelul a sistat importul de vite şi oi din România. S-au constatat deficienţe de ordin veterinar

Orice încălcare a reglementărilor ministerului Agriculturii în ceea ce priveşte importul vitelor în Israel este gestionată cu seriozitate. Cerinţele stricte ale ministerului Agriculturii asupra importurilor au scopul de a proteja sănătatea publică şi de a reduce efectele negative asupra animalelor atunci când e posibil„, a declarat Uri Ariel, ministrul Agriculturii.

Organizaţia pentru animale din Israel – Israel Against Live Shipments – este îngrijorată de faptul că transportul românesc a mers direct la măcelărie, fără să treacă prin procedura de carantină. Organizaţia cere interzicerea tuturor importurilor de animale vii, din toate ţările.

Presa locală susţine că guvernul ia în considerare limitarea călătoriilor pe mare ale animalelor importate la şase zile pe săptămână. Această măsură ar împiedica exporturile de animale vii din ţări precum Australia.