Italia şi Ungaria lucrează la măsuri mai dure în privinţa migranţilor

Italia şi Ungaria, două ţări care au criticat dur politicile europene privind imigraţia, au promis marţi să lucreze împreună la o abordare mai dură privind migranţii.

29 aug. 2018, 17:00
Italia şi Ungaria lucrează la măsuri mai dure în privinţa migranţilor

Italia şi Ungaria promit să lucreze împreună la o abordare mai dură în privinţa migranţilor
Viceprim-ministrul italian, Matteo Salvini s-a întâlnit cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, la Milano.

„Am căzut de acord că cea mai importantă problemă este migraţia”, a declarat Orban, adăugând că ei s-au înţeles să lucreze împreună pentru o abordare mai dură pe acest subiect.

El a declarat că Ungaria a demonstrat că migraţia ar putea fi oprită şi prin graniţele de pe uscat şi că noul guvern al Italiei a arătat că poate fi oprită şi în Marea Mediterană. „Securitatea Europei depinde de succesul lui”, a afirmat Orban, potrivit news.ro.

Italia şi Ungaria sunt membre ale Uniunii Europene, care a atras un număr mare de refugiaţi începând cu 2015, în principal din Orientul Mijlociu şi Africa.

Citeşte şi Italia cere o rotaţie a porturilor europene pentru primirea de migranţi salvaţi din Mediterană

Ambii lideri l-au criticat pe preşedintele francez, Emmanuel Macron. Salvini l-a acuzat că nu face destule pentru a ajuta Italia în privinţa migraţiei iar Orban a declarat că preşedintele francez vrea să „arunce în aer” Partidul Popular European, din care face parte şi prim-ministrul ungar, potrivit news.ro.

„Macron este liderul partidelor pro-migraţie în Europa de astăzi”, a declarat Orban.

„Şi iată-ne pe noi încercând să oprim migraţia ilegală. Există o dezbatere mare despre acest lucru în Partidul Popular European. Am dori ca poziţia noastră să fie poziţia oficială a partidului”, a adăugat Orban.

Salvini a făcut apel către Macron să nu mai trimită înapoi migranţii care încearcă să intre în Franţa prin oraşul italian de graniţă Ventimiglia. El a adăugat că Italia este aproape să ajungă la un acord cu Germania privind controalele la graniţe asupra migranţilor.