Protest cu leşinuri după decizia CCR privind EUTANASIEREA câinilor maidanezi

Publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2013 12:41 // Actualizat: Miercuri, 25 Septembrie 2013 21:43 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi neadoptaţi au protestat în faţa Palatului Parlamentului, după ce CCR a declarat constituţională legea care permite eutanasierea maidanezilor. Unei femei i s-a făcut rău şi a leşinat, iar mai mulţi protestatari s-au întins pe jos şi au blocat circulaţia. Jandarmii au intervenit ca să deblocheze şoseaua. În acest timp, judecătorii Curţii au folosit o ieşire laterală, ca să evite presa şi protestatarii.

Iubitorii de animale au apelat la un gest extrem imediat după ce au aflat că Legea maidanezilor a fost declarată constituţională de CCR. Zeci de persoane, unele cu animale în braţe, s-au întins pe carosabil, blocând circulaţia.  Manifestanţii, majoritatea cu lacrimi în ochi, au scandat "România nu uita, asta este crima ta!", "CCR sunt criminalii", "Daţi-vă demisia", "Nu plecăm până nu-i salvăm" şi "Să aveţi soarta lor, soarta maidanezilor".

Printre protestatari s-au aflat Marius Marinescu, Paula Iacob şi Corneliu Vadim Tudor.

La scurt timp după anunţarea deciziei CCR, o femeie din mulţime a leşinat. Aceasta a primit ajutor din partea altor protestatari şi a jandarmilor, care au scos-o pe braţe. Oamenii au solicitat la serviciul 112 venirea unei ambulanţe care să îi acorde îngrijiri.

Furioşi şi întristaţi din cauza deciziei CCR, oamenii, majoritatea cu lacrimi în ochi, au încercat la un moment dat să forţeze porţile Parlamentului, însă forţele de ordine au reuşit să împiedice incidentele. Îndemnaţi de Marius Marinescu să părăsească zona şi să protesteze în continuare la Universitate, majoritatea iubitorilor de animale au rămas însă pe loc, pentru a-i aştepta la ieşirea de la Curte pe judecătorii care au dat decizie de constituţionalitate.

Oamenii legii au început să aplice amenzi protestatarilor care au blocat circulaţia pe Calea 13 Septembrie.

Traficul rutier pe Calea 13 Septembrie s-a reluat după aproximativ o oră de întrerupere, aproape de ora 14.00, în urma negocierilor cu protestatarii.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Mediafax, că negociatorii au discutat cu protestatarii pentru a-i convinge să permită desfăşurarea circulaţiei şi le-au explicat că pot fi sancţionaţi pentru fapta lor.

Nerespectarea locului de desfăşurarea a unui protest constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 1.000 şi 10.000 de lei, în timp ce blocarea unei căi de comunicaţie constituie infracţiune, a precizat Enache, pentru aceste încălcări răspunzând în primul rând organizatorii manifestaţiei, în acest caz Asociaţia "Cuţu, cuţu".

CCR a dat liber la eutanasierea maidanezilor, miercuri, apreciind sesizarea de neconstituţionalitate a legii ca neîntemeiată. Astfel, câinii maidanezi adunaţi de pe străzi şi neadoptaţi în 14 zile de la aducerea lor în adăposturi pot fi eutanasiaţi.

16 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 sep 12:22
Răspunde | Votează email 1 email
csv
Le propun lui Vadim Tudor, si Marius Marinescu sa isi de foc in semn de protest, asa ceva nu se mai poate, trebuie sa se faca auziti!
25 sep 18:17
...câinii fără stăpân. Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ este constituţional. Zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi neadoptaţi protestează în faţa Palatului Parlamentului. Unei femei i s-a făcut rău şi a leşinat, iar mai...
25 sep 18:17
...pe străzi şi neadoptaţi în 14 zile de la aducerea lor în adăposturi pot fi eutanasiaţi. Source Article from http://www.romaniatv.net/iubitorii-de-animale-au-blocat-calea-13-septembrie-o-femeie-a-lesinat-la-protest_99658.htmlProtest cu leşinuri după decizia CCR privind EUTANASIEREA câinilor...
25 sep 17:40
Răspunde | Votează email 2 email
dac
Cum pot face rost de o remorca de pamant sa arunc pe hoiturile celor care au lesinat de neacz.....
25 sep 16:31
Răspunde | Votează email 0 email
Ion
Caini fara stapan - Bucuresti...
Problema este veche, cel putin in Bucuresti parca ar fi existat din totdeauna. Soluti propuse, in ordinea "umanitatii": adoptie, eutanasiere, castrare si reteritoliarizare. Din pacate nici una nu are sanse reale de reusita intr-un interval de timp rezonabil (max. 12 luni). Pentru ca: daca apreciem ca fiind corect numarul de 60.000 de animale, din care maxim 20% sunt intr-adevar sterilizati,cu un cpor natural de 15% unseamna ca la sfarsitul anului 2013 vor fi 69.000. Daca luam in considerare ca in 2013 sunt 253 zile lucratoare rezulta ca in fiecare zi lucratoare trebuie prinsi cam 273 caini. Acestia trebuie pastrati in adaposturi timp de 14 zile lucratoare adica vreo 20 de zile calendaristice => adaposturi cu o capacitare de minim 5.455 caini. Conform legii cele noi, cainii care nu sunt adoptati vor fi eutanasiati (cam 85% din cei 273 adica 232). Intrucat greutatea medie a unui astfel de animal este de 30 Kg vom avea zilnic de distrus 232X30=6960 kg carne de caine!!! In cele 253 de zile vom avea cam 1.800 tone. Inadmisibila solutie, mai ales ca legea nu prevede nici un termen in care aceste animale sa dispara de pe strada. Singura solutie ,in opinia mea, este industrializarea acestei resurse din care se pot obtine piei de calitate, ingrasaminte organice si multe alte produse.
25 sep 16:30
Răspunde | Votează email 5 email
razvan
da de copilu ala nu va fost mila, oamenii sunt muscati de caini si la spital li se spune ca nu au antirabic
nu mai duc parintii copii in parcuri de frica sa nu bage bage in gura cacatii de caine.
luatii acasa cu forme legale daca ii iubiti atat, si daca le dati drumul inapoi pe strada sa va arda politia la buzunare.
25 sep 16:12
Răspunde | Votează email 0 email
mihai
Atenție la titlul articolului - cainilor maidanezi, nu cainilor maidanezilor...
25 sep 14:58
Răspunde | Votează email 6 email
elena
CEA MAI BUNA DECIZIE! SA FIE EUTANASIATI! SUNT EXTREM DE MULTI CAINI PE STRAZI, UN REAL PERICOL PT. OAMENI SI COPII. SUNT PLINI DE PARAZITI, BOLI SI SUNT DE-A DREPTUL TOTI AGRESIVI. BABELE ALEA MAI BINE AR LUA UN COPIL IN PLASAMENT SI SA-L CREASCA, SA-I OFERE AFECTIUNE SI EDUCATIE, SA-L HRANEASCA , SA-I OFERE UN VIITOR MAI BUN, NU O JAVRA CARE NU ADUCE NICI UN BENEFICIU SOCIETATII, DIN CONTRA CARE CHELTUIE FOARTE MULT LUNAR(200-300 RON). IN LOC SA SE OFERE ACESTI BANI LA ALOCATIILOR COPIILOR(42 RON). RUSINE SA VA FIE ASA ZISILOR IUBITORILOR DE ANIMALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25 sep 14:51
Răspunde | Votează email 1 email
huooo
Daca aveati copil mancat de maidanezi in mijlocul unui oras ..tot teatrul asta il faceati?
Mergeti naiba la munca si nu mai stati pe strazi in mijlocul saptamanii...pe urma tipati ca nu aveti de mancare, panaramelor. Vreti caini? mergeti naiba la tara NU in Bucuresti. Pana si la tara sunt tinuti legati. Pleava societatii...
25 sep 14:27
Răspunde | Votează email 7 email
Val
Oare de ce majoritatea iubitorilor de câini sunt persoane singure ,fără familie .Am văzut o poza intr-un ziar cu Topeasca ,in a cărei curte Traian zeci de maidanezi .A avut probleme cu politia si vecinii si s-mutat Ma uit la TV si vad figurilor celor ce demonstrează împotriva legii. Si - i vad plini de ura si desfigurat de pasiunea lor morbida .Este o dragoste bolnava pt acești maidanezi infracțiuni ,plini de boli ,care au cotropit orașul .Ei nu au nici o soluție si minoritari fiind ne obliga sa ne Tarom pe jos cu animalele ,sa respiram același aer si sa-i minime pe bot cand musca .Pe iubitorii de marcatori de oameni ii sfatui sa se ridice de pe jos ,sa se îndrepta spre adaposturi si sa stele acolo ,pana cand aceste animale vor fi eutanasiate .Daca vor sa plece dintr-tara pe care o acuza de genocid cămin ,sa plece in SUA ,cel mai democrat stat. Unde anual se eutanasiaza 3 milioane de javrelor .
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H