IZVORUL TAMADURII 2016: De ce nu se strică AGHEASMA şi ce puteri miraculoase are

IZVORUL TAMADURII 2016: Vinerea din Săptămâna Luminată poartă numele de Vinerea Scumpă sau Fântăniţa. Este sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Vinerea Scumpa este în contrast direct cu Vinerea Neagră sau Vinerea Mare, de dinaintea Paştelui. Legendele spun ca Maica Domnului a construit o fântână care avea apă doar in Vinerea Scumpă, căci acea apă era dătătoare de viaţă.

05 mai 2016, 18:42
IZVORUL TAMADURII 2016: De ce nu se strică AGHEASMA şi ce puteri miraculoase are

IZVORUL TAMADUIRII 2016. Agheasma este apa „vie”, leacul care revigorează trupul şi sufletul, alungă bolile şi spiritele malefice din viaţa noastră.

AGEHASMA, adică apa sfinţită prin harul preoţilor, în cadrul unui ceremonial religios, primeşte virtuţi terapeutice miraculoase şi nu se strică de-a lungul anului.

În testele efectuate în laboratoare de renume, cercetătorii au constatat că apa are memorie, că aceasta poate păstra în amintire emoţiile oamenilor. În acelaşi timp, aceştia au dovedit că apa are proprietăţi ieşite din comun şi că poate să transmită, pe mai departe, proprietăţile ei. De aceea, spun specialiştii, agheasma păstrează în memorie rugăciunea de la slujba de sfinţire.

Citeşte şi Ce trebuie să ştii despre Izvorul Tămăduirii

Secretul stă, însă, spun oamenii de ştiinţă, în faptul că apa respectivă intră în contact cu argint, prin scufundarea crucii, şi cu busuiocul, ambele având proprietăţi antimicrobiene.

Argintul, introdus chiar pentru scurtă vreme în apă, omoară bacteriile de putrefacţie şi algele microscopice care se află în ea sau creează un mediu în care acestea nu se pot dezvolta. Busuiocul este şi el cunoscut ca fiind o plantă cu proprietăţi antiseptice, iar cele două, în combinaţie, fac ca apa sfinţită să se conserve mult mai bine.

Busuiocul este şi el recunoscut pentru calităţile sale de vindecare a anumitor afecţiuni.

Citeşte şi IZVORUL TAMADUIRII: Această sărbătoare îi ajutau pe strămoşii noştri să afle ziua în care vor muri