JO 2016. Irina Begu-Nao Hibino, în primul tur la Olimpiadă. Programul complet al jucătorilor de tenis români

JO 2016. Joi a avut loc la Rio de Janeiro tragerea la sorţi a meciurilor de tenis, atât la simplu, cât şi la dublu. Reprezentanţii noştri sunt Irina Begu şi Monica Niculescu la simplu şi perechile Florin Mergea/Horia Tecău, Irina Begu/Monica Niculescu şi Andreea Mitu/Raluca Olaru.

04 aug. 2016, 15:43
JO 2016. Irina Begu-Nao Hibino, în primul tur la Olimpiadă. Programul complet al jucătorilor de tenis români

JO 2016. Irina Begu o va întâlni în turul I la Jocurile Olimpice de la Rio pe sportiva japoneză Nao Hibino, numărul 84 mondial. În caz de victorie, Begu ar întâlni-o în turul secund pe învingătoarea dintre fostul număr 1 mondial, jucătoarea sârbă Jelena Jankovic, şi proaspăta câştigătoare de la Rolabnd Garros, jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza. Cea mai puternică adversară posibilă din turul III este rusoaica Anastasia Pavliucenkova, în timp ce favorite la sferturi sunt americanca Venus Williams, elveţianca Timea Bacsinszky, nemţoaica Laura Siegemund sau cehoaica Lucie Safarova.

JO 2016. Monica Niculescu (56 WTA) va avea și ea o adversară accesibilă în runda inaugurală, Veronica Cepede Royg (Paraguay), 124 WTA. Apoi, Monica ar urma să joace cu învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuznețova (10 WTA) și chinezoaica Wang Qiang (66 WTA).

Citeşte şi JO 2016, previziuni sumbre pentru România. Sports Illustrated estimează că nu vom lua nicio medalie de aur

JO 2016. Perechea formată din tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău va debuta contra argentinienilor Federico Delbonis/Guillermo Duran, în proba masculină de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Mergea și Tecău sunt favoriții numărul cinci în această probă și cea mai bună șansă la o medalie a României în turneul olimpic de tenis. Tecău ocupă locul 11 în clasamentul ATP de dublu, iar Mergea se află pe 13, în timp ce Duran ocupă locul 50, iar Delbonis 150. Dacă vor trece de sud-americani, Mergea și Tecău vor juca în optimi contra învingătorilor dintre mexicanii Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela și britanicii Colin Fleming/Dominic Inglot.

JO 2016. La dublu feminin, Andreea Mitu și Raluca Olaru vor juca în primul tur cu unguroaicele Timea Babos/Reka-Luca Jani, în timp ce Begu și Niculescu vor avea adversare și mai puternice, taiwanezele Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan, favoritele numărul trei.

JO 2016. Competițiile de tenis vor avea loc în perioada 6-14 august la Centrul Olimpic de Tenis din Parcul Olimpic Barra. La dublu mixt cele 16 echipe vor fi alese dintre jucătorii care participă la simplu și dublu, urmând să fie nominalizate de comitetele olimpice naționale până la data de 9 august, când va avea loc și tragerea la sorți.