Klaus Iohannis: Dacă PIERD procesul cu ANI, trebuie să fac un gest de MORALITATE VIDEO

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a declarat, pentru Radio France Internationale, că va fi nevoie să facă "un gest de moralitate", în cazul în care va pierde procesul cu Agenţia Naţională de Integritate desfăşurat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

07 oct. 2014, 08:33
Klaus Iohannis: Dacă PIERD procesul cu ANI, trebuie să fac un gest de MORALITATE VIDEO

„Nu am nici un fel de emoţie. Nu vreau să spun că, dacă pierd procesul, îmi este indiferent, nici vorbă. În acel caz, eu trebuia să fac un gest de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple: o candidatură definitivă nu poate fi retrasă„, a declarat Klaus Johannis adăugând că, procedural, speţa sa nu poate fi judecată până la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Invitat să precizeze în ce ar consta acel gest de moralitate, Johannis a răspuns: „Trebuie să iau atitudine faţă de rezoluţia pe care o vom avea atunci. Fiţi sigur că voi face un pas cu care vor fi toţi mulţumiţi.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: M-aş fi aşteptat la altceva din partea lui Crin Antonescu

Pe de altă parte, liderul liberalilor a spus că nu are emoţii legate de proces având în vedere disputele anterioare cu ANI ce au fost soluţionate în instanţă. „În primă instanţă, am câştigat procesul cu ANI, raportul lor fiind desfiinţat total. Nu sunt în incompatibilitate, iar Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie nu va rejudeca speţa. Va verifica dacă, atunci când s-a judecat la fond, s-au repsectat toate normele. Nu am, sincer, nici o emoţie. Sunt liniştit şi sunt convins că voi câştiga procesul, cum am câştigat toate procesele cu ANI, în toate fazele procesuale„, a mai spus Johannis.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Recursul urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITEŞTE ŞI Ce spune Klaus Iohannisdespre anunţul lui George Maior privind demisia după prezidenţiale