Judecarea contestaţiei ROMATSA la greva angajaţilor, AMÂNATĂ

Tribunalul București a amânat pentru vineri judecarea cererii formulate de Regia Autonomă Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA de constatare a nelegalității grevei angajaților.

27 aug. 2015, 11:50
Judecarea contestaţiei ROMATSA la greva angajaţilor, AMÂNATĂ

Amânarea a fost cerută de avocații fostei conduceri a ROMATSA pentru studierea actelor de la dosar și pregătirea apărării, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instanței de judecată, acțiunea de constatarea nelegalității grevei a fost înregistrată în 25 august de către ROMATSA împotriva Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) la Secția a-VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat luni că vor declanșa grevă generală pe 1 septembrie dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații.

CITEŞTE ŞI Ponta îi cere ministrului Transporturilor să rezolve criza de la Romatsa: Nu-mi plac poziţiile de forţă

Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aprecia că protestele sindicaliștilor și amenințările privind declanșarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condițiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluționate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor.

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri.