Cristian Popescu Piedone a fost ELIBERAT din arestul preventiv UPDATE VIDEO

DOSAR COLECTIV. Cristian Popescu Piedone este liber, după 5 zile petrecute în arest preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, ca fostul primar Cristian Popescu Piedone să fie eliberat, informează România TV. Piedone a părăsit arestul în jurul orei 17.20.

RomaniaTV.net
11 nov. 2015, 14:01

UPDATE 17.20 Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din arestul preventiv. Acesta a refuzat să dea declaraţii jurnalistilor. El a fost primit cu aplauze de câțiva bucureșteni care l-au așteptat la ieșire.

DOSAR COLECTIV. Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi cele două angajate din primăria de sector, arestaţi sâmbătă, vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a admis contestaţiile.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi cele două angajate din primăria de sector, arestaţi sâmbătă, vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a admis contestaţiile. Decizia, care este definitivă, a fost luată de judecătorul Luchian Constantin Constantinescu.

Decizia este definitivă, astfel că Piedone, Luminiţa Larisa Ganea şi Aurelia Iofciu vor fi puşi în libertate.

DOSAR COLECTIV. Curtea de Apel București a judecat miercuri contestația depusă de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone la decizia prin care a fost arestat preventiv, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie, în urma unei decizii a Tribunalului București. Împreună cu el au fost arestate și două funcționare din Primăria sectorului 4 — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

În cadrul procesului de la Tribunalul București, Piedone le-a cerut judecătorilor să nu fie arestat, deoarece are probleme cu sănătatea (afecțiuni cardiace).

DOSAR COLECTIV. De asemenea, avocații au susținut că fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizația de funcționare în cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificării documentației ar aparține subordonaților săi.

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcționare 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr 7, sector 4 București.

DOSAR COLECTIV. Prin aceasta, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerințele legale necesare avizării.

În același timp, cele două funcționare din Primărie, Aurelia Iofciu și Luminița Ganea, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.