Jurnalistul Dan Andronic, la DNA: „Am aşteptat mult şi am dat o declaraţie scurtă”

Jurnalistul Dan Andronic s-a prezentat joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a fost citat ca martor într-un dosar de corupție.

22 sept. 2016, 07:22
Jurnalistul Dan Andronic, la DNA: „Am aşteptat mult şi am dat o declaraţie scurtă”

„Am aşteptat mult şi am dat o declaraţie scurtă”, a declarat Dan Andronic, la ieşirea de la DNA. Acesta nu a precizat ce le-a spus anchetatorilor şi în ce dosar a fost audiat.

Dan Andronic a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a venit ca martor într-un dosar deschis în 2015.

Jurnalistul Dan Andronic este judecat în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, alături de omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 19 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Dan Andronic pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, ambele în formă continuată

Potrivit procurorilor, Remus Truică a fost consilier la cancelaria prim-ministrului până în 2004, fiind cunoscut, conform datelor publice, ca o persoană cu influenţă la autorităţile publice, chiar şi după ce a fost eliberat din funcţia deţinută, iar Dan Andronic era considerat drept persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a premierului de atunci.