Kilograme de aur furate dintr-o bijuterie

Spargeri în serie în magazinele de bijuterii din Călărași. Hoții au reușit să fure 3 kg de aur şi 80.000 de lei din una dintre bijuterii.

20 dec. 2017, 08:37
Kilograme de aur furate dintr-o bijuterie

Două unități de comercializare a bijuteriilor din aur au fost sparte, în ultimul timp, pe raza municipiului Călărași. La una dintre acestea, situată în zona Orizont, hoții nu au reușit să fugă cu vreun bun. Au fost activați senzorii antiefracție.

Nu același lucru s-a întâmplat la magazinul situat pe bulevardul Cuza Vodă, denumit Bijuteria Briliant. Conform unor date, hoții au reușit să fugă cu aproximativ 3 kilograme de aur, topit sub formă de lingouri. Au sustras și o sumă de bani. Patronul magazinului nu a vrut să ne spună despre ce sumă este vorba, dar sunt indicii că este vorba de 80.000 lei. Spargerea a avut loc în noaptea de 17 spre 18 decembrie. Gramul de aur, de 14 karate, se comercializează cu 170 de lei. Valoarea prejudiciului, în acest caz, este de 600.000 lei, echivalentul a 130.000 de euro.

La Bijuteria Briliant, patronul pare împăcat cu situația. „Important este să se facă ceva în orașul ăsta, să se pună camere de luat vederi. Ar trebui să spuneți despre lipsa camerelor de luat vederi, în orașul ăsta.”

Potrivit marinbadea.ro, patronul spune că banii sustrași nu sunt atât de mulți pe cât se vehiculează, fiind vorba de niște mărunțiș. Nu știe ce parchet instrumentează cauza. Aurul sustras se afla într-o anexă a magazinului. În față, vitrinele sunt pline cu bijuterii. Hoții nu au luat, în schimb, nimic din vitrine. Primele indicii confirmă că hoții au intrat printr-un geam dintr-un magazin alăturat, apoi au spart peretele despărțitor, intrând astfel în magazinul de bijuterii.