Este oficial! Klaus Iohannis A PIERDUT casa care îi aducea mii de euro lunar

Statul a redevenit proprietar pe casa din centrul Sibiului deţinută de Klaus Iohannis şi soţia sa, informează România TV. Oficiul de Cadastru a înregistrat joi cererea Administraţiei Finanţelor Publice Sibiu cu privire la radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate asupra imobilului.

07 apr. 2016, 13:18
Este oficial! Klaus Iohannis A PIERDUT casa care îi aducea mii de euro lunar

Klaus şi Carmen Iohannis au pierdut în instanţă un imobil aflat în centrul municipiului Sibiu, decizia dată de Curtea de Apel Braşov fiind definitivă şi irevocabilă. Casa respectivă le-a adus anual zeci de mii de euro în conturi preşedintelui şi soţiei sale, fiind închiriată unei bănci pentru o chirie lunară de 5.000 de euro. Ea urmează să intre acum în posesia statului român.

Citeşte şi:  Procesul pentru casa lui Klaus Iohannis a fost mutat la Piteşti. ÎCCJ a admis cererea preşedintelui

În noiembrie anul trecut, familia Iohannis a pierdut definitiv un imobil din Sibiu, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov. Instanţa a anulat contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil pe care Carmen şi Klaus Iohannis l-au achiziţionat de la urmaşul proprietarilor. Însă chiriaşii din perioada în care clădirea s-a aflat în propietatea statului, după naţionalizare, au contestat calitatea de urmaş a celui care le-a vândut casa soţilor Iohannis şi au câştigat. În consecinţă, instanţa a anulat şi tranzacţia prin care clădirea şi-a schimbat proprietarul.

Citeşte şi:  Familia Iohannis, dată afară de ANAF din casa care le-a adus zeci de mii de euro profit

Între timp, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au contestat, pe cale extraordinară, decizia prin care au pierdut imobilul din Sibiu. Mai mult, cuplul prezidențial a obținut strămutarea acestui proces de la Brașov la Pitești.