Klaus Iohannis a semnat decretul pentru trecerea în rezervă a generalului Ion Burlui, şef al ISU Suceava

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret pentru trecerea în rezervă a generalului de brigadă Ion Burlui, a transmis Administraţia Prezidenţială. Ion Burlui este şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi a condus Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, el demisionând în urma accidentului aviatic produs în ianuarie 2014 în Munţii Apuseni.

25 iun. 2018, 09:52
Klaus Iohannis a semnat decretul pentru trecerea în rezervă a generalului Ion Burlui, şef al ISU Suceava

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă cu o stea Ion Burlui din Ministerul Afacerilor Interne, începând cu data de 30 iunie.

Ion Burlui este şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava din 1 februarie 2014. Ion Burlui a mai condus ISU Suceava din toamna lui 2009 şi până în vara anului 2013, când a fost numit şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). El a demisionat de la conducerea IGSU ca urmare a intervenţiei în cazul accidentului aviatic produs în ianuarie 2014 în Munţii Apuseni şi soldat cu doi morţi şi cinci răniţi.