Klaus Iohannis anunţă noi consultări pe tema Brexit, săptămâna viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul Consiliului European, că va chema din nou liderii partidelor, pe premierul Dacian Cioloş şi pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la consultări la Palatul Cotroceni pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, după reuniunea liderilor europeni.

29 iun. 2016, 12:39
Klaus Iohannis anunţă noi consultări pe tema Brexit, săptămâna viitoare

Vineri, 24 iunie, Klaus Iohannis a avut o rundă de consultări cu liderii politici, cu premierul şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pe tema referendumului din Marea Britanie. Iohannis a spus atunci că actuala criză declanşată de Brexit prezintă „oportunităţi” pentru România şi că acum este momentul ca întreaga clasă politică să recupereze faptul că nu a existat o viziune după integrarea europeană şi să vină cu un proiect de ţară.

Trebuie să redefinim proiectul european, trebuie să-l facem mai bun, mai uşor de înţeles pentru cetăţeanul de rând, mai performant. Acelaşi lucruri sunt valabile pentru România. A existat consens politic şi voinţă politică pentru integrarea europeană. Nu a existat din păcate un proiect naţional, un proiect de ţară post aderare. Acum este momentul să recuperăm, este momentul elaborării unui nou proiect de ţară, lucru pe care îl vom face împreună„, a declarat Iohannis la Cotroceni, după consultări cu premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi cu preşedinţii partidelor politice.

Preşedintele a mai spus că, împreună cu întreaga clasă politică, „vom avea grijă ca România şi UE să iasă întărite”.

Pot să-i asigur pe români că această criză, fiindcă asta este, numită Brexit, are în ea oportunităţi importante pentru România şi împreună cu toată clasa politică vom avea grijă ca România şi Uniunea Europeană să iasă întărite din această criză„, a spus şeful statului.

51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. 

CITEŞTE ŞI: Iohannis: Premierul Cameron m-a asigurat că românii din Marea Britanie pot să rămână şi să muncească