Iohannis: Vizita lui Ponta în statele arabe, o metodă inedită de a face politică externă. Fiecare de capul lui

Preşedintele Klaus Iohannis l-a criticat vineri pe premierul Victor Ponta care a efectuat o vizită în statele arabe, fără să-l anunţe. În acest sens, şeful statului a declarat că "este o metodă inedită de a face politică externă. Fiecare de capul lui".

08 mai 2015, 10:05
Iohannis: Vizita lui Ponta în statele arabe, o metodă inedită de a face politică externă. Fiecare de capul lui

Preşedintele Klaus Iohannis l-a atacat pe Victor Ponta care a fost într-o vizită în Arabia Saudită, Qatar şi Kuweit.

„Prim-ministru a plecat pe cont propriu. Nu a discutat cu mine despre vizita în statele arabe. M-a informat după ce a revenit în ţară că a avut discuţii senzaţionale, nu ştim despre ce, dar se pare că au fost foarte bune. Este o metodă inedită de a face politică externă. Fiecare de capul lui. Nu solicit lucruri extraordinare şi nici complicate. Solicit lucruri pe care poate să le facă şi premierul – discuţii lămuritoare înainte de vizite. Probabil ar ajuta”, a declarat Iohannis pe aeroport, la întoarcerea din Polonia.

Întrebat despre relaţia dintre acesta şi premier, Klaus Iohannis a catalogat-o ca fiind o relaţie strict instituţională.
„Relaţia mea este relaţia pe care am definit-o la începutul mandatului, instituţională, cu sincopele de rigoare, dar şi cu unele părţi bune”, a adăugat preşedintele.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook: Egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă

Klaus Iohannis a participat, joi, 7 mai, la invitația președintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski, la manifestările de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, care au avut loc la Gdansk.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, în Polonia, la manifestările de aniversare a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial

Klaus Iohannis a vizitat împreună cu omologul său polonez, Bronislaw Komorowski, la Centrul European Solidaritatea din Gdansk o expoziție dedicată celui de-al Doilea Război Mondial și a participat la panelul istoric cu titlul „Reevaluarea moștenirii celui de-al Doilea Război Mondial după 70 de ani” și la panelul politic intitulat „Integrarea Europeană ca lecție învățată după cel de-al Doilea Război Mondial: ce mai reprezintă aceasta astăzi”.

De asemenea, Klaus Iohannis a participat la ceremonia de aprindere de candele la Monumentul lucrătorilor navali, la dineul oficial oferit de președintele Komorowski și la ceremonia de marcare a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial de la Monumentul Apărătorilor Polonezi.