Klaus Iohannis îi SFIDEAZĂ pe români. Cât valorează de fapt cele şase case ale primarului Sibiului

Preşedintele PNL Klaus Johannis a făcut noi declaraţii despre cele şase imobile pe care le deţine, explicând că a reuşit să şi le cumpere în perioada în care imobilele din Sibiu erau mai ieftine din cauza exodului saşilor din Sibiu către Germania. Johannis susţine că, luate împreună, locuinţele sale "fac cât un apartament în Bucureşti". Totuşi, afirmaţiile sale sunt contrazise de o anchetă realizată de site-ul ancheteonline.ro.

23 sept. 2014, 14:53
Klaus Iohannis îi SFIDEAZĂ pe români. Cât valorează de fapt cele şase case ale primarului Sibiului

Cu toate că atât Klaus Johannis cât şi soţia lui Carmen provin din familii modeste, cei doi au reuşit să cumpere şase locuinţe, primarul Sibiului explicând că a profitat de şansa de a investi în imobile mai ieftine atunci când câştiga mulţi bani din meditaţii.

„Cele şase case nu sunt şase: e casa în care locuiesc, două case mici cu două camere şi apartemente. Sunt şase locuinţe, dar ele toate la un loc sunt cât un apartament în Bucureşti”, a declarat Johannis, la Realitatea TV.

Iohannis, invitat de un profesor să facă SCHIMB imobiliar: Şase case în Sibiu pe un apartament în Bucureşti

Totuşi, afirmaţia sa „sfideaza intelegenta românului”, potrivit ancheteonline.ro, care scrie că locuinţele primarului Sibiului, care ar fi de fapt 7, sunt mult mai valoroase decât vrea acesta să se creadă.

Potrivit propriei declaratii de avere, toate imobilele sale insumeaza peste 1500 mp (locuinte, dependinte, curte interioara) in intravilan. Este vorba despre imobilele de la urmatoarele adrese: str. Balcescu 29, str. Padagogilor, nr 14, str. Somesului, nr 13, str. Balea nr. 29, str. Magura nr.9, str. Magura nr.11.

La o analiza sumara a pretului pe metru pătrat in Sibiu, unde poate ajunge si la 1000 euro/mp in zona veche, ancheteonline.ro estimează că, in conditiile in care mai toate locuintele lui Iohannis sunt situate in centrul Sibiului, valoarea acestora ar depăşi, în total, suma de 600.000 euro. Cam cat o vila monument istoric din centrul Bucurestiului, nicidecum cât un apartament, cum a lăsat Iohannis să se credă. Mai ales că preţul unui apartament de lux în Bucureşti nu depăşeşte 200.000 de euro.

Klaus Iohannis, parodiat pe Internet. Imnul lui Klaus „Şase case” face furori VIDEO

Pentru a da un exemplu in acest sens, Iohannis a cumparat prima casa in 1992, pe strada Balea nr. 29, cu 75 000 de marci. O suma colosala pentru acele vremuri, cand salariul mediu in Romania se ridica la cateva sute de dolari ( sau marci). Acum o asemenea casa, cu toate imbunatatirile aduse in timp, se poate ridica la peste 250 000 euro.

Trebuie mentionat si faptul ca familia Iohannis are in administrare si un spatiu foarte generos (cat un apartament de 5 camere din Bucuresti) in centrul orasului, la adresa Balcescu 29, lasat in folosinta de partenerul oneros de afaceri a soacrei si sotiei edilului, Ghenea Ion, plecat in SUA. Acesta i-a dat procura lui Klaus Iohannis pentru a incheia un contract de inchiriere cu Banca Reiffeisen, careia ii cere lunar 20 000 de dolari/lunar, ceea ce inseamna un venit anual de 240 000 de dolari.

Citeşte continuarea pe ancheteonline.ro