Iohannis: PNL stabileşte candidatul la Preşedinţie în 21 iulie, apoi are loc Congres pentru fuziunea cu PDL

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat la finalul Biroului Permanent Naţional că pe 26 iulie va fi convocat Congresul extraordinar pe 26 iulie pentru aprobarea fuziunii cu PDL şi că pe 21 iulie va avea loc Delegaţia Permanentă în cadrul căreia va fi ales candidatul liberalilor pentru alegerile prezidenţiale.

15 iul. 2014, 13:35
Iohannis: PNL stabileşte candidatul la Preşedinţie în 21 iulie, apoi are loc Congres pentru fuziunea cu PDL

„Pe 26 iulie se va încheia procedura politică de decizie a unificării PDL- PNL. (…) În aceeaşi zi va avea loc şi Conventia PDL iar la sfârşit va avea loc Congresul comun care va consfinţi acelaeasi doua lucruri, Statutul si Protocolul politic”, a declarat Klaus Iohannis la finalul BPN.

„Al doilea lucru hotărât azi a fost intrunirea Delegaţiei Permanente pentru ziua de 21 iulie, cu un foarte important punct pe ordinea de zi. (…) Luni se va stabili cine e candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. (…) În afară de aceste teme importante au fost discutate câteva chestiuni tehnice”, a mai anunţat Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Președintele PDL, Vasile Blaga, declara recent că PDL și PNL nu ar avea, separat, nicio șansă la alegerile prezidențiale din luna noiembrie şi că numele candidatului unic al celor două partide va fi făcut public în jurul datei de 3 august. 

„Vom candida ca și o alianță la alegerile prezidențiale, am decis în forurile noastre să mergem cu un singur candidat al dreptei. (…) Facem această construcție pentru a avea șanse la prezidențiale și părerea mea este că acel candidat pe care îl vom susține, indiferent că este domnul Predoiu, domnul Klaus Iohannis, domnul Crin Antonescu, pentru că îi spun doar pe cei care îi știm cu toți că vor participa în două etape în această competiție, sunt oameni cu șanse de a câștiga Președinția României. Separat, aceste partide, niciunul dintre ele nu are șanse, deci șansele sunt mult mai mari împreună. Această construcție nu o facem numai pentru prezidențiale, o facem pe termen mediu și lung pentru România, o facem și pentru 2016, la alegerile generale”, a declarat Vasile Blaga.

„Candidatul cu cele mai mari șanse îl veți ști în jurul datei de 3-4 august. Noi îl susținem pe Cătălin Predoiu până în ultimul moment, ultimul moment însemnând rezultatul sondajelor comune PNL-PDL, care se vor finaliza în jurul datei de 3-4 august. Oricare dintre cei trei, Cătălin Predoiu, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu îl poate bate și avem convingerea că îl va bate pe Victor Ponta la prezidențiale”, a adăugat președintele PDL.