Klaus Iohannis s-a fotografiat stând la Masa Tăcerii din Târgu Jiu. Autorităţile roagă turiştii să nu atingă sculpturile FOTO

Klaus Iohannis s-a fotografiat, vineri, la celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Masa Tăcerii. Preşedintele s-a aşezat pe un scaun al ansamblului sculptural, deşi în apropiere sunt inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu le atingă. Poliţia locală afirmă că ar fi fost contravenţie doar dacă s-ar fi urcat cu picioarele.

28 oct. 2016, 14:54

În mod normal, turişii nu au voie să se apropie de opera lui Brâncuşi, Masa Tăcerii, zona fiind chiat împânzită cu astfel de afişe, potrivit România TV. Cu toate astea, Klaus Iohannis a încălcat regulile şi chiar s-a aşezat pe unul dintre scaune.

 

Poliţiştii locali susţin că doar persoanele care se urcă cu picioarele pe opere pot fi amendate. „În Parcul Central sunt amplasate plăcuţe care interzic urcatul cu picioarele pe operele de artă. Nu a avut loc nicio contravenţie în cazul de faţă”, a declarat, pentru Mediafax, Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Jurnaliştii i-au cerut explicaţii preşedintelui Klaus Iohannis pentru acest gest, însă ;eful statului a refuzat să facă declaraţii

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au participat, vineri, la Târgu-Jiu, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu din octombrie 1916, care a permis retragerea populaţiei şi autorităţilor în Moldova în Primul Război Mondial, lăudând în discursurile lor sacrificul eroilor de atunci.