Premierul britanic Theresa May a anulat întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis UPDATE

Premierul britanic Theresa May a anulat întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, programată pentru miercuri, la ora 17.30, informează România TV.

14 nov. 2018, 05:12
Premierul britanic Theresa May a anulat întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis UPDATE

UPDATE Premierul britanic Theresa May participă la şedinţa de guvern, unde au loc discuţii despre Brexit.

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Theresa May nu va mai avea loc „din motive obiective, ce ţin exclusiv de partea britanică”, informează Administraţia Prezidenţială.

„Vă informăm că întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doamna Theresa May, programată pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce țin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că ședința de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfășurare”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Întrevederea dintre Klaus Iohannis şi Theresa May era programată pentru miercuri, la solicitarea premierului britanic, iar motivul pentru care aceasta nu a mai avut loc este legat de faptul că şedinţa de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din UE este încă în desfăşurare, precizează Preşedinţia de la Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează miercuri o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. El a fot invitat de prinţul Charles, cu ocazia aniversării zilei sale de naştere, pe 14 noiembrie.

Preşedintele avea în program o întâlnire cu Theresa May, la ora 17.30 (ora României). Ulterior, agenda preşedintelui a fost modificată de Administraţia Prezidenţială, iar întâlnirea a dispărut din program.

_________

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, miercuri, la Londra, cu premierul britanic Theresa May şi participă la evenimentul dedicat împlinirii vârstei de 70 de ani de către Prinţul Charles.

Şeful statului va fi primit la ora 17,25 (ora României) de premierul britanic la cabinetul său din 10 Downing Street.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, temele abordate la întâlnirea dintre preşedintele Iohannis şi premierul Theresa May vor viza relaţia bilaterală, stadiul negocierilor privind Brexit, priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea în sfera securităţii şi apărării, precum şi agenda regională.

Klaus Iohannis va participa, la invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, începând cu ora 21,45 (ora României), la recepţia şi dineul organizate cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către prinţul de Wales.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează miercuri o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.