Klaus Iohannis: Sunt mulţumit de ce a făcut Guvernul în acest an. Obiectivele principale au fost atinse

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că este mulțumit de activitatea Guvernului din ultimul an, subliniind că anumite obiective considerate importante au fost îndeplinite.

17 nov. 2016, 16:27
Klaus Iohannis: Sunt mulţumit de ce a făcut Guvernul în acest an. Obiectivele principale au fost atinse

„Eu sunt mulțumit de ceea ce a făcut Guvernul în acest an, având în vedere că nu a fost un guvern politic, deci nu a avut un sprijin substanțial, doctrinar, din Parlament. A avut un sprijin mai degrabă conjunctural, iar obiectivele cele mai importante, pe care le-am subliniat la început — România are o creștere economică, are o situație macro-economică foarte bună și este o țară foarte stabilă, am avut alegeri locale care au fost foarte bine organizate și sunt convins că vom avea și alegeri parlamentare care se vor desfășura în condiții foarte bune — acestea au fost obiectivele principale și au fost atinse’, a spus președintele României, într-o declarație de presă la finalul evenimentului la care a participat la ‘Universitatea Babeș-Bolyai’.

În cursul zilei de miercuri, premierul Dacian Cioloș a declarat că este oportună prezentarea unui bilanț la împlinirea unui an de guvernare, care ar oferi Executivului un prilej de a explica câteva dintre lucrurile care au fost făcute în acest an, arată Agerpres.

„Mâine (joi — n.r.) se împlinește un an de când am preluat acest mandat și aș vrea ca, fără să facem ceremonii — pentru că nu e cazul—, (…) să profităm de această oportunitate și să ieșim cu toții să explicăm, să ne facem un prim bilanț al acestui an și prefer să îl facem noi că, dacă nu, vedeți, sunt alții care îl fac și vin cu bilanț de genul ‘Guvernul zero’. Trebuie să spunem: ‘Da, suntem Guvenul zero corupție, zero populism, zero minciună’ și, pornind de aici, să trecem să explicăm câteva lucruri care au fost făcute în acest an. Așa cum am spus la începutul mandatului, nu ne propunem să revoluționăm România într-un an de zile, dar vom lansa, am spus atunci, câteva reforme, câteva domenii cheie și aș vrea să putem să le explicăm”, a afirmat Cioloș la începutul ședinței de guvern.