Iohannis: „Voi consulta societatea civilă şi strada”. Mesaj către protestatari: „V-am văzut, v-am auzit”

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul conferinţei în care l-a anunţat pe Sorin Cîmpeanu premier interimar, că vineri va chema la consultări reprezentanţi ai "străzii", deoarece nu poate rămâne indiferent la manifestaţiile din stradă din ultimele două zile.

05 nov. 2015, 09:46
Iohannis: „Voi consulta societatea civilă şi strada”. Mesaj către protestatari: „V-am văzut, v-am auzit”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că a urmărit protestele din Capitală şi din ţară şi că are un mesaj important pentru cei care au ieşit în stradă.

Am urmărit aseară cu mare atenție manifestațiile de stradă. Sunt foarte mulțumit, au fost manifestații fără violență, fără exagerări și am un mesaj foarte important pentru toți cei care au fost și aseară și alaltăieri în stradă: v-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre!”, a spus Iohannis.

În acest context, şeful statului a anunţat că a decis ca, în premieră, să consulte societatea civilă. „Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice să avem un acord cu societatea civilă, să consult în premieră un nou actor. Voi convoca pentru vineri după-amiaza un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. Este important pentru mine si voi cunoaste astfel, cand voi lua o decizie, si optiunile partidelor politice si optiunile societatii civile„, a precizat preşedintele.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete„, a declarat Iohannis la Cotroceni.

Șeful statului are joi și vineri consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, după ce miercuri Victor Ponta și-a depus mandatul de la conducerea Guvernului.