Kovesi: Nu am dialogat cu Sebastian Ghiţă, nu am fost în vacanţă cu el. Nu sunt agent acoperit al niciunui serviciu

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-un interviu acordat news.ro, că l-a întâlnit pe Sebastian Ghiţă la unele activităţi organizate de şefi de instituţii, dar că nu a comunicat niciodată cu el, nici prin e-mail, nici prin telefon, că nu a fost în vacanţe şi nu a avut întâlniri private cu acesta. În plus, Kovesi a reiterat faptul că nu este agent acoperit al niciunui serviciu intern sau extern.

19 ian. 2017, 20:55
Kovesi: Nu am dialogat cu Sebastian Ghiţă, nu am fost în vacanţă cu el. Nu sunt agent acoperit al niciunui serviciu

Laura Codruţa Kovesi a răspuns acuzaţiilor lansate de Sebastian Ghiţă, negând, din nou, orice relaţie personală cu acesta.

„Nu a existat o relaţie instituţională cu Sebastian Ghiţă, nu este prietenul meu, nu a fost prietenul meu. L-am întâlnit la nişte activităţi organizate de şefi de instituţii sau de instituţii. Se întâmplă la astfel de evenimente să cunoşti oameni. (…) Nu am dialogat cu acesta prin e-mail, nu ştiu cine e cucuveaua mov, nu i-am dat telefon niciodată, nu am fost în excursii, nu am fost în vacanţă cu el, nu mi-am petrecut timpul meu privat cu Sebastian Ghiţă, nu am avut întâlniri private cu Sebastian Ghiţă, nu sunt agent acoperit al niciunui serviciu străin, nu am aranjat dosare”, a declarat Kovesi, pentru news.ro.

Întrebată dacă îi datorează ceva lui Ghiţă, în condiţiile în care una dintre afirmaţiile lui vizează felul în care a fost numită la şefia DNA, Victor Ponta fiind şantajat de Florian Coldea să o numească, Kovesi a răspuns: „Da, contribuţiile unor persoane la numirea mea, mai ales a celor cercetate de noi, a fost o temă în ultimii trei ani. La fiecare dosar nou deschis, auzeam că altă persoană a intervenit. Eu am fost numită într-o procedură stabilită de lege, lucram la Bruxelles, am fost sunată într-o zi după ce informaţia că am fost propusă a apărut în spaţiul public, am fost sunată de un consilier al domnului Ponta, la acea vreme interimar la Justiţie, să îmi exprim consimţământul, apoi am fost contactată de CSM pentru a trimite documentele necesare în procedură, apoi am venit de la Bruxelles, m-am prezentat la interviu şi ulterior am fost numită în funcţie de preşedintele României. Restul sunt poveşti”.

Şefa DNA a mai precizat că evenimentele la care a participat, şi unde l-a întâlnit pe Sebastian Ghiţă, nu reprezintă o vulnerabilitate pentru ea sau pentru instituţia pe care o conduce.

„Exclus pentru mine să am o vulnerabilitate, pentru că la anumite evenimente unde am fost invitată în calitate instituţională am cunoscut sau am întâlnit diverse persoane. Nu poţi să controlezi ce se întâmplă în spaţiul public sau atunci când eşti invitat la un eveniment la care, în virtutea atribuţiilor pe care le ai de a reprezenta instituţia, te întâlneşti cu diverse persoane”, a adăugat Codruţa Kovesi.

CITEŞTE ŞI: Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: Niciodată nu am aranjat dosare