Kovesi, despre acuzaţiile Mihaielei Moraru Iorga: Nu am discutat niciodată cu ea despre vreun dosar în care era implicat un ministru

Publicat: Miercuri, 14 Februarie 2018 22:04 // Actualizat: Miercuri, 14 Februarie 2018 22:04 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, întrebată despre acuzaţiile aduse de procurorul Mihaiela Moraru Iorga, că nu a discutat niciodată cu acesta despre vreun dosar în care să fie implicat vreun ministru şi că este aproape o coincidenţă că astfel de afirmaţii au apărut după ce a cerut verificări în cazul procurorului Iorga.

"Nu am discutat niciodată cu Mihaiela Moraru Iorga despre vreun dosar în care era implicat un ministru/premier. Nu am făcut presiuni asupra procurorilor. Este aproape o coincidenţă că dupa ce am cerut verificări pentru Mihaiela Moraru Iorga au apărut aceste acuzatii", a declarat Kovesi, întrebată despre acuzaţiile pe care i le-a adus procurorul Mihaiela Morau Iorga.

Întrebată, de asemenea, când a primit informaţii că procurorul Moraru Iorga nu lucrează aşa cum trebuie în dosarul Microsoft, kovesi a răspuns: "Verificarea activităţii dumneaei a fost în coordonarea unuia dintre adjuncţi, printr-un ordin scris al procurorului şef. Secţia în care a lucrat doamna procuror Iorga a fost în coordonarea procurorului şef adjunct Nistor Călin, care a făcut controale conform regulamentului intern al DNA. (...) În momentul în care am constatat că în dosarul Microsoft nu s-a lucrat ritmic, doamna procuror a făcut un referat în care a spus că iese din dosar. Am dispus un control în luna martie a anului trecut cu privire la activitatea dumneaei, control care a fost făcut de un procuror şef adjunct. Ulterior au fost făcute mai multe sesizări la Inspecţia Judiciară cu privire la anumite aspecte pe care le-am constatat".

Fostul procuror DNA Mihaiela Iorga a declarat duminică seară, la Antena 3, că şefa DNA Laura Codruţa Kovesik a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

"Trebuia desemnat premierul României şi era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu dosarul. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România -n.r.) va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a afirmat procurorul Mihaiela Iorga, precizând că nu va da nume pentru că nu vrea să se spună că a stricat o anchetă.

Iorga a relatat că i-a explicat şefei DNA că nu sunt suficiente probe la acel moment, iar continuarea cercetării ar fi implicat o cerere către Parlament.

Citeşte şi Kovesi: Nu am toate elementele pentru a-i cere procurorului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, să demisioneze

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acuzatii dosare Laura Codruţa Kovesi Mihaiela Moraru Iorga
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6890
RON
18 Jan
noapte -5 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H