La ce oră ar trebui să ne culcăm pentru a ne păstra sănătatea?

Daca acum 20 de ani obisnuiam sa mergem la culcare, in jurul orelor 22 – maxim 23, astazi, majoritatea persoanelor nu reusesc sa adoarma decat abia dupa ora 1 sau 2 noaptea. In opinia specialistilor, insomniile se instaureaza din cauza stresului tot mai mare la care suntem supusi zi de zi, dezvoltand de multe ori, stari de anxietate si de depresie. 

04 dec. 2017, 06:47
La ce oră ar trebui să ne culcăm pentru a ne păstra sănătatea?

Ca sa ne pastram starea mentala si fizica la parametri buni, profesorul international de yoga Dana Tupa, recomanda ca trebuie sa ne intoarcem la vechea traditie de a ne pune la somn incepand cu ora 22, altfel vom dezvolta in timp asa-zisa oboseala cronica, stare care ne poate scadea radical performantele in tot ceea ce facem, in general din cauza epuizarii glandelor suprarenale.

„Chiar daca pare imposibil sa adormim la ora 22, tinand cont de actualele circumstante, cateva exercitii simple de relaxare pe care le putem efectua timp de 10 minute inainte de culcare, ne pot ajuta sa uitam de toate grijile si sa putem dormi linistiti, fara pauze, timp de aproximativ 8 ore pe zi. Daca vom pastra acest program de somn, starea noastra de sanatate se va imbunatati vizibil, vom deveni mult mai energici, ne vom recapata puterea de concentrare si vom reusi mult mai usor ceea ce ne-am propus”, afirma Dana Tupa, fondatorul primei scoli de yoga din Romania acreditata international, PURNA Yoga Academy.

Patru pasi simpli pentru un somn bun:

1. Bea un ceai cald de tei, indulcit cu miere de tei, cu aproximativ 30 minute inainte de a merge la culcare. Efectul calmant al acestuia este dat de proprietatile neurosedative si antispastice ale florilor de tei, datorita uleiului esential de farnesol.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.