Lasagna cu carne de vită

Vă prezentăm o reţetă de Lasagna cu carne de vită. Cei dragi vor fi încântaţi.

05 nov. 2018, 21:06
Lasagna cu carne de vită

Mod de preparare Lasagna cu carne de vita

Pregatim sosul bolognese astfel: intr-o cratita punem 200 g unt, adaugam ceapa si lasam la calit. Dupa ce s-au calit putin, adaugam morcovul si telina curatate, spalate si rase pe razatoarea mica. Se pun in continuare la calit. adaugam apoi usturoiul, ardeiul, tocat cubulete, amestecam bine si lasam la calit. Adaugam sunca taiata cubulete, amestecam si mai lasam 5 minute. Adaugam carnea tocata si lasam la calit, pana isi schimba culoarea. Lasam pe foc si adaugam si sucul de rosii.Mai lasam pe foc cam jumatate de ora. Cand a scazut zeama , adaugam smantana si mai lasam pe foc 10 minute. Lasam sosul la racit.

Facem sosul bechamel astfel:

Intr-o cratita punem la topit untul. Cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se rumeneste faina putin. Adaugam laptele si amestecam. Adaugam o lingura smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sosul sa se ingroase, amestecand incontinuu.

Intr-o oala punem la fiert in apa fierbinte cu 2 linguri ulei foile de lasagna. Dupa ce s-au fiert le punem in strecuratoare.

Asamblam lasagna

Ungem un vas termorezistent cu unt. Punem in vas primul strat de foi (cam 6), punem apoi un strat bolognese, apoi un strat de sos bechamel, dupa care presaram parmesan pe intreaga suprafata. Punem apoi al 2-lea strat de foi, sos bolognese, sos bechamel si parmezan. Repetam operatiunea cu el 3-lea strat. repetam operatiunea pana la ultimul strat. Deasupra presaram parmezan. Introducem la cuptor.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti pe sfatulparintilor.ro.