Laura Codruţa Kovesi, reacţie pentru România TV la acuzaţiile procurorului Mihaiela Iorga

Declaraţii exclusive ale Laurei Codruţa Kovesi pentru România TV. Şefa DNA răspunde acuzaţiilor făcute de Mihaela Iorga şi neagă orice implicare în dosarele penale. Berta Popescu ne spune ce a spuns Laura Kovesi

13 feb. 2018, 16:23

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a respins afirmațiile fostului procuror Mihaiela Iorga Moraru, care a declarat că a fost chemată în biroul lui Kovesi și i s-a cerut urgentarea dosarului unui fost ministru, al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

„Nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din cadrul DNA sau cu procurorul Iorga Moraru Mihaiela referitoare la vreun dosar privind un ministru care putea sa ajungă premier. Nu am făcut niciodată presiuni sau activități de imixtiune în activitatea vreunui procuror.”, a precizat DNA pentru România TV.

Duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

„Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi”,a povestit Mihaiela Moraru Iorga.