Liberalii susţin că Guvernul Ponta NU mai are susţinerea coaliţiei în Senat

Ion Popa, liderul grupului senatorilor PNL, este de părere că respingerea de către Senat a proiectului Guvernului privind înființarea Agenției Bunurilor Sechestrate dovedeşte că actualul Executiv nu mai are nici măcar susținerea propriilor parlamentari.

13 oct. 2015, 14:25
Liberalii susţin că Guvernul Ponta NU mai are susţinerea coaliţiei în Senat

Liderul grupului senatorilor PNL, Ion Popa, afirmă că respingerea de către Senat a proiectului Guvernului privind înfiinţarea Agenţiei Bunurilor Sechestrate dovedeşte că actualul Executiv nu mai are nici măcar susţinerea propriilor parlamentari.

„Nemulțumirea senatorilor din actuala coaliție formată din PSD, UNPR și ALDE a ieșit la iveală când mai multe proiecte de legi aflate pe ordinea de zi a ședinței Senatului nu au putut fi adoptate. În opinia noastră, a senatorilor liberali, absența colegilor care susțin Guvernul dovedește că nici măcar ministrul Justiției nu a reușit să-i convingă pe membrii PSD, UNPR și ALDE să voteze un proiect important venit din partea puterii”, susține Ion Popa.

Potrivit acestuia, „neîncrederea actualilor parlamentari în propriul Guvern se vede şi mai clar din rezultatul votului dat în plen la punctul care se referea la înfiinţarea Agenţiei Bunurilor Sechestrate, 6 voturi împotrivă şi 4 abţineri aparţinând senatorilor puterii şi dovedind clar că Executivul nu mai are susţinere”.

CITEŞTE ŞI Senatul A RESPINS proiectul de lege privind Agenţia Bunurilor Sechestrate. REACŢIA lui Ponta

„De altfel, Guvernul nu a reuşit să explice într-un mod convingător cum va putea o asemenea agenţie să recupereze prejudiciile câtă vreme ANAF nu reuşeşte să facă acest lucru acum. Pe de altă parte, atribuţiile agenţiei se suprapun cu multe dintre obiectele de activitate ale altor instituţii ale statului cu rol în recuperarea creanţelor. În consecinţă, este din ce în ce mai evident faptul că Guvernul PSD a pierdut susţinerea propriilor senatori„, mai spune Ion Popa.

Potrivit listei de vot obţinute de Mediafax, împotriva proiectului au votat, pe lângă 29 de parlamentari PNL, senatorii Florinel Butnaru (PSD), Ioan Iovescu (UNPR), Marius Ovidiu Isăilă (UNPR), Mihai Neagu (UNPR) şi Victor Mocanu (PSD), în timp ce Doina Elena Federovici (PSD), Gabriela Firea (PSD), Şerban Nicolae (PSD) şi Florian Popa (PSD) s-au abţinut. De asemenea, un vot „împotrivă” a fost dat de reprezentantul ALDE Mihai Niţă, iar un altul de senatorul independent Dan Tătaru. Toţi cei şapte senatori UDMR au votat pentru acest proiect.

Proiectul de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate a fost respins, marţi, de Senat, fiind înregistrate 66 de voturi „pentru”, 6 abţineri şi 36 de voturi „împotrivă”.

Numărul voturilor favorabile înregistrate este insuficient pentru adoptarea unei legi cu caracter organic. Pentru aprobare, proiectul de lege ar fi trebuit să fie votat de minimum 84 de senatori.