Şedinţa CExN al PSD: Şerban Nicolae, înlocuit cu Mihai Fifor. Bacalbaşa, suspendat 6 luni din partid. Reacţia senatorului UPDATE

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică, au declarat surse din partid. O altă decizie luată în CEx-ul PSD este aceea a suspendării lui Nicolae Bacalbașa din partid, pentru o perioadă de șase luni.

10 mai 2017, 03:26
Şedinţa CExN al PSD: Şerban Nicolae, înlocuit cu Mihai Fifor. Bacalbaşa, suspendat 6 luni din partid. Reacţia senatorului UPDATE

UPDATE Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, miercuri, după ce a fost înlocuit de la conducerea Comisiei juridice și a grupului parlamentar, că nu este o mare bucurie, consideră că nu a greșit cu nimic, dar acceptă decizia.

„Pentru mine nu are cum să fie vreo mare bucurie, eu consider că nu am greșit cu nimic. Dar, repet, nu am obținut aceste funcții prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre cei 67 de senatori PSD și dintre membrii Comisiei juridice din partea PSD. Din punctul meu de vedere, eu m-am exprimat și m-am comportat public la vederea și a colegilor și a societății, a fost un act de încredere din partea partidului, nu mai există, nu este nicio supărare”, a spus Nicolae, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

UPDATE – Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut senatorului Șerban Nicolae să se retragă din funcția de lider de grup al senatorilor social-democrați. Senatorul Şerban Nicolae va fi schimbat de la şefia Comisiei Juridice cu Robert Cazanciuc, iar liderul de grup al senatorilor va fi Mihai Fifor.  O altă decizie luată în CEx-ul PSD este aceea a suspendării lui Nicolae Bacalbașa din partid, pentru o perioadă de șase luni.


UPDATE Senatorul PSD Mihai Fifor este propunerea social-democraţilor pentru a prelua funcţia de lider de grup al senatorilor, post ocupat în prezent de Şerban Nicolae, care ar urma să fie înlăturat în urma poziţiei sale cu privire la graţierea faptelor de corupţie, au precizat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.

La şefia Comisiei juridice a Senatului ar urma să fie propus senatorul Robert Cazanciuc, în timp ce funcţia de lider de grup ar urma să îi revină social-democratului Mihai Fifor. 

Citeşte şi: Mihai Fifor: E o îndatorire complicată şi onorantă de care mă voi achita fără niciun fel de problemă 

UPDATE Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a început. Liviu Dragnea a afirmat că îşi menţine poziţia potrivit căreia preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae, trebuie sancţionat în urma atitudinii cu privire la graţierea faptelor de corupţie.

Dragnea a mai spus înainte de începerea şedinţei CExN că liderii social-democraţi urmează să discute şi despre cazul deputatului Nicolae Bacalbaşa, care, în cadrul şedinţei plenului reunit de marţi, a lansat un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că în CExN va propune sancţiuni pentru preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae, iar dacă va constata că nu mai are autoritate în partid, va pleca să se apuce de pescuit „în mod profesionist”.

„Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în Comitetul Executiv asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era informaţie corectă”, a precizat liderul PSD.

Liderii PSD vor propune schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei juridice din Senat, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie, au declarat, pentru News.ro, surse din conducerea PSD.

Potrivit surselor social-democrate, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, doreşte schimbarea lui Şerban Nicolae de la şefia Comisiei juridice, după ce acesta nu a ţinut cont de opiniile sale cu privire la graţierea faptelor de corupţie, fapt ce a generat proteste de stradă.

Sursele News.ro au precizat că există mai mulţi social-democraţi care sunt nemulţumiţi de activitatea lui Şerban Nicolae, motiv pentru care, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, se va propune schimbarea acestuia de la conducerea Comisiei juridice.

Printre numele vehiculate în PSD să preia şefia Comisiei juridice a Senatului se află şi cel al lui Robert Cazanciuc, unul din cei cinci social-democraţi din comisie.

Un alt punct de pe ordinea de zi a CExN îl constituie atitudinea deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa care, în cadrul şedinţei plenului reunit de marţi, a lansat un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căruia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat în urma ieşirii deputatului social-democrat, spunând că va reprezenta subiect de discuţie în cadrul CExN, în condiţiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieşiri obscene în Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoană fizică”.

„Da, nu este prima dată, l-am rugat personal, este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ceea ce face, dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri, pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică”, a afirmat preşedintele social-democraţilor.

Chestionat dacă Nicolae Bacalbaşa va fi sancţionat, liderul PSD a spus că această chestiune va fi stabilită în CExN. „Nu ştiu, vom discuta, dar nu este în regulă, adică nu este prima dată şi nu e-n regulă. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din ţară, nu numai membrii de partid, ci şi oameni care ne susţin şi nu e în regulă. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”, a conchis Liviu Dragnea.

Liderii social-democraţi vor mai discuta şi despre alegerile locale parţiale din 11 iunie, care constituie un subiect „important” pentru partid.

Liderii PSD s-au reunit, miercuri, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, principalul punct de pe ordinea de zi fiind sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie. Senatorul PSD Mihai Fifor este propunerea social-democraţilor pentru a prelua funcţia de lider de grup al senatorilor, post ocupat în prezent de Şerban Nicolae, potrivit unor surse.