Liderii statelor membre UE participă la un summit de urgenţă, în lipsa reprezentanţilor Marii Britanii

Liderii a 27 de state membre UE vor participa miercuri la un summit de urgenţă pentru a discuta gestionarea procesului de ieşire a Marii Britanii din UE, după ce premierul David Cameron şi-a anunţat demisia ca urmare a victoriei taberei pro-Brexit. Acesta este primul summit european organizat în lipsa reprezentanţilor britanici, scrie Reuters.

24 iun. 2016, 18:37
Liderii statelor membre UE participă la un summit de urgenţă, în lipsa reprezentanţilor Marii Britanii

Premierul demisonar David Cameron va participa la o parte din discuţiile din prima zi a summitului, întrucât are responsabilitatea de a informa celălalte 27 de state membre cu privire la rezultatele finale ale referendumului privind statutul Marii Britanii în UE, notează news.ro.

Imediat după scurta întrevedere, Cameron se va întoarce la Londra, iar liderii celorlalte 27 de state vor discuta într-un format care va deveni comun după ieşirea Marii Britanii din UE.

Milioane de britanici au votat în favoarea părăsirii UE, motivaţi fiind de dezbaterea aprinsă cu privire la imigraţie.

51,9% dintre alegători au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% dintre britanici au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

CITEŞTE ŞI Englezii au căutat pe Google ce înseamnă „UE” şi „Brexit”, după ce au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană