Viitorul Constanţa, prelungiri de coşmar în Liga Campionilor. Trupa lui Hagi a ratat calificarea în play-off

Viitorul Constanța a fost învinsă de formația cipriotă APOEL Nicosia cu scorul de 4-0 (0-0, 1-0), după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul GSP din Nicosia, și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal.

02 aug. 2017, 13:56
Viitorul Constanţa, prelungiri de coşmar în Liga Campionilor. Trupa lui Hagi a ratat calificarea în play-off

LIVE VIDEO TVR 2 APOEL-VIITORUL CONSTANŢA 4-0.

Au marcat: Carlao 54′, Merkis 93′, de Camargo 94′, Efrem 105+1′ / -.

1-0: Brazilianul Carlao a deschis scorul în urma unei lovituri de colţ. Fundaşul aflat la primul meci în acest sezon a reluat în forţă la colţul lung, Rîmniceanu nu a putut interveni.

2-0: Merkis a înscris la capătul unei faze confuze în careul Viitorului. Jucătorii lui Hagi nu au fost în stare să respingă mingea după o lovitură de colţ şi Merkis a punctat cu un şut din 8 metri.

3-0: După un carambol în apărarea Viitorului, Merkis a marcat cu un voleu de la 15 metri. La faza imediat următoare, De Camargo a dat cu capul dintre fundaşii campioanei şi a marcat pentru 3-0. Viitorul are nevoie de două goluri pentru a se califica.

4-0: Efrem înscrie cu un şut plasat din mijlocul careului, după o învălmăşală între fundaşi şi portarul Viitorului.

APOEL Nicosia: Waterman – Milanov, Rueda, Carlao (Merkis 81′), Lago – Bertoglio, Nuno Morais, Viniciuss, Aloneftis (Ebecilio 55′) – Vander (Efrem 88′), De Camargo. Antrenor: Giorgos Donis.

FC Viitorul: Rîmniceanu – Boli, Tîru, M. Constantin, C. Ganea – Benzar, Nedelcu (Mladen 82′), D. Lopez – Chiţu, Fl. Coman (Eric 96′), Cicâldău (Herea 82′). Manager tehnic: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Vinicius 44′, Ebecillo 88′, Morais 118′, Milanov 119′ / Boli 31′, Ţîru 69′, Eric 98′, Herea 119′.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 120 Finalul meciului, Viitorul va juca în play-off-ul Ligii Europa.

Min. 105 Finalul primei reprize de prelungiri.

Min. 105+1 Repriză catastrofală pentru Viitorul, care primeşte al treilea gol în 15 minute. Râmniceanu a reprins iniţial pe contraatacul ciprioţilor, dar Efrem reia totuşi în poarta noastră. APOEL-Viitorul 4-0.

Min. 98 Eric Pereira, de la Viitorul, are şansa de a relansa partida, dar are un comportament naiv în faţa porţii goale. În loc să şuteze a preferat să înainteze cu balonul, apoi a fost deposedat.

Min. 94 GOL APOEL! De Camargo a marcat pentru ciprioţi. Viitorul are nevoie de două goluri pentru a se califica în play-off-ul Ligii Campionilor.

Min. 93 GOL APOEL! Merkis, fundaş intrat în joc în minutul 81, a marcat golul de 2-0!

Min. 90+3 Repriza secundă se încheie, vom avea prelungiri!

Min. 90+3 Ovidiu Herea, ocazie imensă! Şutul său, în cross, trece la două palme de poarta ciprioţilor!

Min. 73 APOEL e la cârma jocului! Jivko Milanov, fostul fundaş al Vasluiului, are o şansă uriaşă de a face 2-0! Portarul Râmniceanu a ieşit greşit, dar Milanov a trimis cu capul pe lângă poarta noastră.

Min. 67 Ganea este la un pas de autogol! El îl pune la grea încercare pe Râmniceanu, care reuşeşte să reţină în doi timpi, de lângă bară.

Min. 64 Şut Ebecilio, din afara careului, dar Râmniceanu are o intervenţie spectaculoasă şi eficientă şi scoate balonul de lângă bară, trimiţându-l în corner.

Min. 53 GOL APOEL! Carlao restabileşte egalitatea la general, cu o lovitură de cap, din 7-8 metri. Mingea a fost centrată din corner, iar brazilianul l-a învins pe Râmniceanu. APOEL-Viitorul 1-0.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Arbitrul fluieră finalul primei reprize, scorul este egal, 0-0. La general, Viitorul are 1-0.

Min. 35 Şut Dragoş Nedelcu, de la 22 de metri, portarul gazdelor respinge cu dificultate!

Min. 30 Neînţelegere între Bogdan Ţâru şi portarul Râmniceanu, iar de Camargo are o şansă mare de a deschide scorul. Execuţia acestuia, din unghi, trece însă prin faţa porţii noastre.

Min. 28 Meciul s-a mai echilibrat, ba chiar ciprioţii au iniţiativa de câteva minute. Acum, Râmniceanu are un reflex bun la devierea lui de Camargo, la colţul scurt! Portarul nostru respinge în corner.

Min. 18 Viitorul, iar în faţa golului. Coman este lansat excelent, însă este indecis la finalizare, iar şutul său, întâtziat, este respins de singurul fundaş de la APOEL pe care îl mai avea în faţă.

Min. 10 Început excelent de meci al elevilor lui Gică Hagi, care atacă şi au pus deja în pericol poarta lui APOEL.

Min. 7 Ocazie uriaşă a lui Ţâru! Acesta a preluat pe piept în centrul careului gazdelor, dar nu a cadrat şutul şi a tras peste.

Min. 3 Bară Florinel Coman!. Acesta a şutat pe jos, puternic, la colţul lung, mingea a lovit stâlpul din dreapta al porţii cipriote!

Min. 1 A început partida.

Gică Hagi spune că echipa sa este pregătită să depăşească formaţia Apoel Nicosia, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, însă pentru a reuşi acest lucru jucătorii săi trebuie să fie mai buni, mai iuţi şi mai inteligenţi decât adversarii.

LIVE VIDEO TVR 2 APOEL-VIITORUL CONSTANŢA. „Eu ştiu că antrenorul nou, care a venit, e un campion, a câştigat cu ei, e un antrenor foarte bun. E o echipă experimentată, care ştie să joace meciurile importante acasă, dar ştim ca si noi suntem buni, am facut un joc foarte bun la Constanţa şi sper să repetăm si maine seară. Trebuie să ne adaptăm. În fotbal trebuie sa te adaptezi la orice temperatură, teren, iar noi trebuie sa o facem. Trebuie să fim mai buni ca ei, mai iuţi ca ei, mai inteligenti. Trebuie să câştigăm meciul să trecem turul. Echipa mea cred ca e pregătită să facem lucrul ăsta. Am demonstrat la Constanţa si vrem să demonstrăm asta, mâine seară”, a declarat Gică Hagi.

LIVE VIDEO TVR 2 APOEL-VIITORUL CONSTANŢA. Hagi nu îl va putea folosi pe George Ţucudean la Nicosia, dar crede că fotbalistul poate fi înlocuit cu succes. „Avem 22 de jucători, aşa că trebuie să găsim soluţii. De asta sunt aici să gasesc soluţii. Cel care îl inlocuieşte, trebuie să facă cât el sau mai bine ca el. E un jucător bun, ne-a ajutat mult, dar asta e. Nu putem să ne uităm în spate„, a precizat el.

Viitorul Constanţa joacă, miercuri, de la ora 20.00, cu APOEL Nicosia, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionior. În tur, Viitorul s-a impus, scor 1-0.