Iarna se întoarce: lapoviţă, ninsori şi viscol în următoarele ore. Se depune strat de zăpadă în Capitală. Avertisment de la Salvamont

Sudul şi estul Munteniei şi cea mai mare parte a Dobrogei sunt afectate, începând de duminică, de la ora 6:00, de vânt şi precipitaţii, predominant ninsori, moderate canititativ, avertizarea fiind valabilă până luni, la ora 4:00.

11 feb. 2018, 04:38
Iarna se întoarce: lapoviţă, ninsori şi viscol în următoarele ore. Se depune strat de zăpadă în Capitală. Avertisment de la Salvamont

Informare meteo: „În intervalul menţionat în sudul şi în estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa”, conform ANM.

De asemenea, meteorologii precizează că vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Pe litoral rafalele vor depăşi 60…65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mixte.

Salvamontiştii au primit 71 de apeluri în ultimele 24 de ore, cele mai multe la Braşov. În Mureş au fost salvate două persoane rătăcite în Munţii Gurghiu

 Dispeceratul Naţional Salvamont a primit în ultimele 24 de ore 71 de apeluri, cele mai multe dintre aceste fiind la Braşov.. În Mureş, salvamontişii au intervenit în cazul a două persoane care se rătăciseră în Munţii Gurghiu.

„În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 71 apeluri de urgenţă: 16 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 11 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 8 apeluri pentru Salvamont Prahova Buşteni, 6 apeluri pentru Salvamont Alba, 5 apeluri pentru Salvamont Gorj, 5 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 5 apeluri pentru Salvamont Predeal, 3 apeluri pentru Salvamont Bihor, 3 apeluri pentru Salvamont Harghita – Formaţia Gheorgheni, 2 apeluri Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 2 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin, 1 apel pentru Salvamont Maramureş, 1 apel pentru Salvamont Neamţ şi 1 apel pentru Salvamont Petroşani”, anunţă salvamontiştii.

Salvamontişii din Mureş au intervenit sâmbătă după-amiază pentru căutarea a două persoane rătăcite în munţii Gurghiu, zona Saca Mare, două echipe din cadrul S.P.J Salvamont Mureş plecând în căutarea turiştilor.

Persoanele rătăcite au fost găsite, fiind transportate la punctul de lucru Salvamont din Sovata.

De asemenea,  Dispeceratul Naţional Salvamont, au fost primite alte 46 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.