SIMONA HALEP a revenit în ţară: Fanii au aşteaptat-o cu flori la aeroport. Primele declaraţii

Jucătoarea Simona Halep a fost internată pentru deshidratare după finala jucată sâmbătă la Australian Open, dar a fost externată duminică dimineaţă, şi s-a întors în România.

29 ian. 2018, 09:12
SIMONA HALEP a revenit în ţară: Fanii au aşteaptat-o cu flori la aeroport. Primele declaraţii

11.25: „Sunt epuizată, voi face teste pentru problemele medicale. Sper ca următoarea finală de Grand Slam să o câştig. Este trist că nu am putut să câştig dar viaţa merge înainte. Este doar un meci de tenis. A fost greu, dar Caroline a meritat victoria”, a declarat Simona Halep la revenirea în ţară.

11:05 Avionul Simonei a aterizat. Românca a făcut escală la Doha, alături de echipa ei. Aproximativ o oră şi jumătate.

10:40 Este a doua mobilizare generală pentru Simona, în ultimele patru luni. Pe 9 octombrie 2017, Simona Halep era primită la Salonul Oficial al aeroportului, după ce devenise, în premieră, numărul unu mondial. Acum, după a treia finală de Mare Şlem a carierei, Simona va ajunge mai repede în faţa românilor, pentru că nu mai merge întâi în zona de protocol a aeroportului. Simona este a 19-a cea mai longevivă #1 din tenisul feminin, cu 16 săptămâni de domnie, la una în spatele americancei Jennifer Capriati, dar în faţa unor nume grele precum Venus Williams, Arantxa Sanchez Vicario, Ana Ivanovic sau Garbine Muguruza.

Simona Halep a revenit în România, luni dimineaţă, în jurul orei 11:00, după finala pierdută la Australian Open, în faţa danezei Caroline Wozniacki. Fanii au promis că o aşteaptă la aeroport, Simona şi echipa sa vor oferi noi declaraţii, iar fanii îi pregătesc surprize.

Simona Halep a fost învinsă, sâmbătă, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, în două ore şi 50 de minute de joc, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, în finala de la Australian Open. Efortul depus de-a lungul întregului turneu de la Australian Open a marcat-o pe sportiva din Constanţa. În timpul finalei, Halep a cerut intervenţia echipei medicale, iar tensiunea i-a fost măsurată pe teren.

În urma succesului de la Melbourne, Wozniacki a detronat-o pe româncă şi din fruntea ierarhiei mondiale. A fost a treia finală de Grand Slam pierdută de Halep, după cele de la Roland Garros, din 2014 şi 2017.

Simona Halep a coborât pe locul 2 în clasamentul WTA, dat publicităţii, luni, după Australian Open. Halep a fost 16 săptămâni lider WTA şi, după finala pierdută la Melbourne, în faţa Carolinei Wozniacki, daneza a revenit după şase ani pe locul I WTA.

După calificarea în turul al treilea al AusOpen, Bogdan a urcat pentru prima dată în carieră în Top 100 WTA, pe locul 89, cu 709 puncte. Şi Mihaela Buzărnescu a urcat pe cel mai bul loc din carieră, de pe 44 pe 43, cu 1.184 de puncte.

În Top 100 WTA, Sorana Cîrstea se menţine pe locul 36, cu 1.310 puncte, Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 40 pe locul 37, cu 1.303 puncte, iar Monica Niculescu se menţine pe locul 99, cu 653 de puncte.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de FED Cup, a vorbit despre finala Australian Open dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki: „Îi place să joace pentru România. Îmi dau seama cât de greu a fost în a doua săptămână pentru ea, dar ştiu că a renunţat la turneul de la Sankt Petersburg. Are nevoie de câteva zile de odihnă şi o aşteptăm să vină la echipă”.