Traian Băsescu: „Klaus Iohannis are probleme teribile acum”

Traian Băsescu a fost invitat, duminică seara, la România TV unde a vorbit despre documentele pe care a promis că le desecretizează în scandalul fratelui Mircea Băsescu şi despre relaţia pe care o are cu actualul preşedinte, Klaus Iohannis. De asemenea, fostul preşedinte a răspuns celor mai dure atacuri de la Cotroceni.

15 mai 2016, 17:00
Traian Băsescu: „Klaus Iohannis are probleme teribile acum”

UPDATE 21.04: „În 2011 m-a sunat fratele meu ca este şantajat de Bercea. Atunci i-am cerut să informeze oficial Parchetul si a facut-o. Eu am informat SRI-ul. Am studiat dosarul foaie cu foaie. E o inscenare nu mai am dubii. Sunt inregistrati pe care nu inteleg de ce DNA nu le-a avut in dosarul fratelui meu, facute de SRI din care rezulta ce se intampla cu banii ceruti lui Berbcea si unde ajungeau la Bucuresti. Nu încerc să spun că fratele meu e un înger. Nu înţeleg de ce s-a băgat în treaba asta”, a spus Traian Băsescu.

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII AICI

UPDATE 20.50 Traian Băsescu a vorbit despre regimul Iohannis- PNL. „Eu mi-am terminat mandatele nu mai sunt politicianul numărul 1. A fost o epoca… sper ca va fi curatata de mizeriile de politicienilor si va ramane una de progres a României. Deocamdata ceea ce e in mintea lui Iohannis este dreapta nu are nicio legătură cu realitatea. Liberalii au ramas parte a USL-ului, au particip la doua suspendari din care una de tip clar lovitură de stat. Iohannis poate sa mai stea inca 8 ani si jumatate pentru mine ramane premierul de la Grivco, cel care credea că îl pune Voiculescu prim-ministru, asta e dimensiunea lui politica. Iohannis are probleme teribile acum. Uitaţi-vă care este situaţia în sănătate şi el stă şi urmăreşte atent situaţia”, a spus Traian Băsescu.

La România TV, Traian Băsescu a vorbit şi despre cea mai mare ameninţare a momentului pentru România, ameninţările venite din partea Federaţiei Ruse după activarea scutului antirachetă.

„Cat de periculos era pentru România cand era camp deschis? Nu avea niciun sistem de aparare. În momentul de fata este aproape inchis un sistem anti racheta in care Federaţia Rusa nu va mai putea lovi… unde e problema? Macar stim ca avem 48 de lovituri antiracheta. Vor trebui sa faca una in plus ca sa poata lovi Romania. Romania nu trebuie sa cada în plasa Federaţiei Ruse”, a declarat Traian Băsescu.

Baza de la Deveselu a devenit joi prima unitate din Europa unde este operațională o componentă terestră a scutului american antirachetă care ar trebui să protejeze Europa de eventuale atacuri cu rachete balistice, Rusia avertizând în replică asupra posibilității retragerii ei din Tratatul privind reducerea armelor strategice ofensive (START). Poziția oficială a NATO, exprimată și la ceremonia de joi, este că scutul de la Deveselu are un rol pur defensiv și obiectivul său este de a descuraja acțiuni agresive din partea unor state cu veleități nucleare din Asia și Orientul Mijlociu, precum Coreea de Nord sau Iranul. În schimb, Rusia consideră că acest scut afectează echilibrul strategic și îi amenință securitatea.

Elena Udrea spune că este dispusă să meargă la CSM şi să povestească cum a fost întâlnirea cu Victor Ponta când s-a negociat numirea Codruţei Kovesi la DNA.

„As fi de acord sa spun exact cum s-a derulat discutia dintre mine si domnul prim ministru, la vremea respectiva domnul Ponta, in fata CSM. Eu sunt de acord sa merg la CSM si sa povestesc despre această discutie pentru ca daca ceea ce am spus eu despre modul în care se fac unele achete DNA este o incalcare a imaginii justitiei, la fel cred ca si ceea ce am spus despre negocierea cu domnul Ponta despre numirea doamnei Kovesi la DNA poate fi considerata o incalcare a dreptului la imagine a doamnei Kovesi. Domnul Ponta avea alte preferinte, Basescu o voia pe Kovesi si pana la urma s-a ajuns la actuala numire, doamna Kovesi la DNA si Nitu din partea lui Ponta la Parchetul General”, a spus Elena Udrea la România TV.

În urma acestor declaraţii, Traian Băsescu a spus că niciodată nu o să vorbească despre discuţiile din cabinetul său.

„Exista un singur impediment pentru mine. Nu contest veridicitatea celor spuse de doamna Udrea, dar niciodata nu am sa reproduc ce s-a discutat la mine in cabinet… doar daca voi fi chemat de un judecator. Daca as crea un precedent ar putea Chirac sa aiba o grija, Bush sa aiba semne de intrebare…si multi multi. Nu intru in detalii pe această tema. Eu sunt convins ca toate numirile facute au fost bune, au insemnat un progres pentru sistemul de jutitie… cum au fost un progres si in alte sisteme. Eu critic anumite excese fara sa neg meritele acestor oameni, eu sunt un critic fara rezerve al spectacolului din fata DNA”, a spus Traian Băsescu.