Liviu Dragnea: Sebastian Ghiţă ori e nebun şi se aruncă în aer, ori are dreptate

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, că în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă, în opinia sa, există două variante: prima, în care Ghiţă nu are dreptate şi "e nebun şi se aruncă în aer" şi a doua, în care acesta are dreptate, precizând însă că nu are cunoştinţă că ar fost falsificat raportul privind teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

27 sept. 2016, 20:25
Liviu Dragnea: Sebastian Ghiţă ori e nebun şi se aruncă în aer, ori are dreptate

Cercetări trebuie făcute. E o acuzaţie serioasă şi, ca pentru orice cetăţean din România instituţiile abilitate trebuie să cerceteze, să ajungă la adevăr. Vă spun, poate e deplasat, privesc destul de rece acest eveniment (…) Această acţiune este una interesantă, e spumoasă. Dacă ceea ce spune Sebastian Ghiţă e adevărat, este un lucru foarte grav”, a spus Liviu Dragnea, potrivit news.ro.

Întrebat dacă ştie ceva despre ceea ce susţine Sebastian Ghiţă în autodenunţ, Dragnea a răspuns negativ.

Mă abţin să spun dacă îl cred (n.r. – pe Sebastian Ghiţă). Aici există două variante: prima variantă în care e nebun şi pune dinamită pe el şi se aruncă în aer fără să aibă niciun fel de probă sau dovadă, asta e prima variantă. A doua variantă este varianta în care tot ce spune e adevărat şi, dacă vrea să meargă până la capăt, trebuie să ne uităm cu atenţie. Fiind aceste două variante evit să-mi dau cu părerea”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă ştia că Sebastian Ghiţă mergea prin Guvern, Dragnea a explicat că el se afla în Palatul Victoria o dată pe săptămână, în ziua în care era şedinţa de guvern. ”Cel mai bine ştia Victor (n.r. – Ponta) sau cei din cancelaria primului-ministru (…) Sincer nu mă interesa cine vine, de ce vine în sediul Guvernului”, a mai spus Dragnea.

El a mai spus că nu l-a contactat pe Victor Ponta să-l întrebe de informaţiile apărute în presă pentru că preferă să vorbească ”faţă în faţă”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.