Liviu Dragnea: Am decis să rămân în continuare preşedintele PSD. Aceasta sentinţă o consider profund nedreaptă

Liviu Dragnea a declarat, vineri, la sediul PSD că decizia ICCJ, prin care a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, este ”profund nedreaptă”.

22 apr. 2016, 13:49
Liviu Dragnea: Am decis să rămân în continuare preşedintele PSD. Aceasta sentinţă o consider profund nedreaptă

Preşedintele PSD a anunţat că, în urma consultărilor cu membrii conducerii partidului, a decis să rămână la conducerea PSD întrucât o retragere a sa ar destabiliza toate activităţile din campania electorală.

„Aceasta sentinţă o consider profund nedreaptă în ceea ce mă priveşte. Nu comentez decizia Instanţei, ca e legala ca nu e legala. Am avut discuţia în partid, dincolo de solidaritatea firească, ce ar însemna o retragere a mea acum pentru miile de candidaţi PSD. Părerea majorităţii sau aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie şi PSD să nu obţină scorul pe care îl previzionăm cu toţii. Am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez campania, vom mai avea o discuţie după alegerile locale, am decis să nu lungim mult discuţia, toţi colegii care vorbeau se repetau. Am văzut părerea lui Ponta şi îi mulţumesc”, a declarat Dragnea.

„De când am fost ales preşedinte al partidului, votat de 450.000 de oameni, public am susţinut să nu promovăm noi un război politic şi am făcut demersuri pt a avea o relaţie corectă cu PNL. Astăzi pot să constat cu regret că nu se poate avea o astfel de relaţie cu această construcţie politică, eu cred că problema lor nu ţine de suspiciuni de fraudă, problema lor e că n-au candidaţi”, a mai spus presedintele PSD.

 

Liviu Dragnea a fost condmanat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, în care este acuzat de „folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite”. Curtea Supremă a dispus şi un termen de încercare de patru ani pentru liderul PSD. Decizia este definitivă.

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condus de Livia Stanciu, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, completul a majorat și termenul de încercare în cazul liderului PSD de la trei la patru ani.

Tot acum, Instanța supremă a menținut sentințele date în cazul celorlalți inculpați din acest dosar, cu excepția a doi dintre ei — Adriana Vespe și Daniela Vlăduț — acestea fiind achitate.

Liviu Dragnea, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Codrin Ştefănescu: Suntem înmărmuriţi