Liviu Dragnea, despre colegul său Şerban Nicolae: Stilul în care fiecare vrea să fie vedetă nu mai e agreat în PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că partidul pe care îl conduce nu ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură în acest moment, precizând că senatorul Șerban Nicolae poate depune moțiune de cenzură în nume propriu, deși "stilul în care fiecare vrea să fie vedetă" nu mai e agreat în PSD.

23 feb. 2016, 18:06
Liviu Dragnea, despre colegul său Şerban Nicolae: Stilul în care fiecare vrea să fie vedetă nu mai e agreat în PSD

Domnul Șerban Nicolae poate depune moțiune de cenzură în nume propriu. PSD nu a luat o decizie în acest sens. Stilul ăsta în care fiecare vrea să devină vedetă jucându-se cu o asemenea intenție nu mai este agreat în PSD. Moțiunea de cenzură e un act cu o putere foarte mare. PSD nu depune moțiuni de cenzură pentru imagine. PSD chiar ar avea puterea, împreună cu aliații săi, să pice guvernul. Nu am ajuns în situația în care (…) să aducem o criză guvernamentală în România în această perioadă, mai ales că e an electoral, mai ales că și în UE e o situație destul de fierbinte. (…) Nu luăm în calcul acum depunerea unei moțiuni de cenzură„, a spus Dragnea într-o conferință de presă, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al partidului.

La remarca unor jurnaliști că mai mulți social-democrați s-au declarat în favoarea unei moțiuni de cenzură, liderul PSD a afirmat că spera ca aceștia să fie concentrați pe alegerile locale.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea și-a retras afirmațiile pe care le-a făcut în urmă cu o săptămână privind depunerea unei moțiuni de cenzură pe fondul acțiunii ANAF la sediul Antena 3.

Afirmațiile mele de săptămâna trecută au fost generate de emoția generală, pe care mi le retrag. În schimb am constatat că, din păcate, în ultimele zile, afirmațiile mele au fost denaturate și, de asemenea, nu sunt de acord să mă asociez cu orice atac împotriva unor instituții ale statului în această speță. Declarațiile mele au fost generate de dorința mea de a apăra cu toate puterile mele oricând și pentru oricine libertatea de exprimare și libertatea presei și niște eventuale abuzuri ale unor funcționari care au procedat într-un mod abuziv (…), dar sub nicio formă nu am de gând să pun sub semnul întrebării vreodată o decizie definitivă a instanței sau recuperarea unor prejudicii stabilite de instanță„, a explicat Dragnea.