Liviu Dragnea despre situaţia ministrului Educaţiei: Premierul are toate pârghiile să facă evaluarea fiecărui ministru

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, referitor la situația ministrului Educației, Liviu Pop, că premierul are toate pârghiile necesare pentru a face evaluarea unui ministru și poate propune partidului orice idee de remaniere

RomaniaTV.net
09 oct. 2017, 10:37
Liviu Dragnea despre situaţia ministrului Educaţiei: Premierul are toate pârghiile să facă evaluarea fiecărui ministru

Întrebat cum vede viitorul în Guvern al lui Liviu Pop, Dragnea a replicat:

Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred că procedura corectă este următoarea: premierul are toate pârghiile necesare să facă evaluarea fiecărui ministru și, așa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este și procedura inversă, de deznumire. Poate să propună în partid orice idee de remaniere, discutăm în partid, discutăm și cu colegii noștri din Alianță, de la ALDE. (…) Nu sunt comentator. Decizia trebuie să fie în urma unei propuneri a primului ministru. E foarte simplu. (…) E vorba de oportunitatea unor remanieri. În momentul în care primul ministru are argumente serioase, partidul este obligat să analizeze„.

Liviu Dragnea a mai spus că, la partid, Comisia care se ocupă de evaluarea miniștrilor lucrează în continuare.

În ceea ce privește posibilitatea ca și ministrul Sănătății Florian Bodog să fie remaniat în urma unor acuzații de plagiat, Dragnea a spus că nu e la curent cu toate detaliile acestui caz, dar că a înțeles că e vorba de o problemă mai veche, rezolvată între timp.

Nu sunt la curent în detaliu, dar am înțeles că e o problemă mai veche care ar fi fost rezolvată, nu știu. Sigur, nu cred că e o coincidență cu faptul că mâine se discută subiectul Sănătății în Parlament, dar repet, premierul are toată deschiderea din partea partidului, să analizeze și să facă propuneri”, a afirmat Dragnea la Parlament.