Liviu Dragnea: Funcţionarii din ANAF vor avea salarii mărite. Vor scădea doar salariile a 50-60 de şefi

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Bacău că angajații din sistemul de finanțe publice care au protestat în această săptămână față de proiectul Legii salarizării unice în sistemul bugetar au fost manipulați.

19 mai 2017, 11:43
Liviu Dragnea: Funcţionarii din ANAF vor avea salarii mărite. Vor scădea doar salariile a 50-60 de şefi

El susține că în spatele protestatarilor s-ar fi aflat mai mulți șefi din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) ale căror salarii ar urma să scadă ușor pe fondul aplicării noii legislații.

Şeful ANAF: Am propus ca salariile angajaţilor din unităţile Fiscului să rămână la limita actuală în cazul în care nu se pot majora

Funcționarii din ANAF vor avea salarii mărite, nu cum spun ei că le vor scădea. Este vorba doar de 50 sau 60 de șefi care, de exemplu, au acum salarii de 148-150 de milioane de lei (n.r.—14.800—15.000 de lei) și care vor avea salarii micșorate cu două-trei milioane de lei vechi. De ce? Ca să putem să respectăm principiile de egalitate între funcțiile similare, pentru că altfel ar fi însemnat să ridicăm tot sistemul mult prea mult pentru acești oameni. Ei nu au ieșit în stradă. În schimb, i-au păcălit pe angajați să iasă în stradă, spunându-li-se că lor li se vor micșora salariile, în condițiile în care ar fi putut să se uite cu atenție pe proiectul legii„, a afirmat Dragnea, conform Agerpres.

Citeşte şi: Scandal pe Legea salarizării. Inspector ANAF: Îmi e ruşine cu salariu de 4.000 lei. Ministrul Muncii: Eu atât aveam ca primar

Un reprezentant al ANAF a transmis, joi, în Comisia de Muncă din Senat, unde se dezbate Legea salarizării, că îi este ruşine cu salariul său de 4000 de lei, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, replicându-i că ea avea un salariu similar când era primar al Craiovei, al 5-lea oraş din România.