LOTERIA BONURILOR FISCALE continuă şi în 2017. Când are loc prima extragere din acest an şi care este fondul total de premiere UPDATE

LOTERIA BONURILOR FISCALE IANUARIE 2017. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) continuă și în acest an Loteria bonurilor fiscale, prima extragere fiind programată în data de 22 ianuarie 2017. Ministerul organizează, în 2017, extrageri lunare în cadrul Loteriei bonurilor fiscale și două extrageri ocazionale, una de Paște și una de Crăciun, fondul anual de premiere fiind de 14 milioane de lei, potrivit unui proiect de Ordin al ministrului Finanțelor Publice, publicat pe site-ul instituției.

18 ian. 2017, 16:05
LOTERIA BONURILOR FISCALE continuă şi în 2017. Când are loc prima extragere din acest an şi care este fondul total de premiere UPDATE

LOTERIA BONURILOR FISCALE 22 IANUARIE 2017. „Ministerul Finanțelor Publice are în vedere continuarea organizării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale și în anul 2017, prima extragere fiind programată în data de 22 ianuarie 2017. Totodată, precizăm că, în prezent, este în curs de aprobare un ordin al ministrului Finanțelor Publice prin care se stabilește fondul anual de premiere pentru desfășurarea extragerilor Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017”, se arată în răspunsul MFP.

LOTERIA BONURILOR FISCALE 31 DECEMBRIE 2016: Iată bonul câştigător

LOTERIA BONURILOR FISCALE 31 DECEMBRIE 2016: Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a organizat o extragere specială a Loteriei bonurilor fiscale, în data de 31 decembrie, la care au participat bonurile fiscale emise între 17 aprilie și 15 decembrie 2016. Detalii, aici. 

LOTERIA BONURILOR FISCALE 22 IANUARIE 2017. Totodată, instituția precizează că Loteria bonurilor fiscale, ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale și încurajarea cumpărătorilor de a solicita bonurile fiscale în vederea fiscalizării veniturilor operatorilor economici, este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, aprobată cu modificări prin Legea nr.166/2015.

„Menționăm că Loteria bonurilor fiscale este o măsură menită să contribuie pe termen lung la educarea cumpărătorilor, în calitatea lor de consumatori și de beneficiari ai serviciilor sociale finanțate de la bugetul de stat, în ceea ce privește îndeplinirea obligației de a solicita bonul fiscal”, se mai arată în documentul citat.

LOTERIA BONURILOR FISCALE 22 IANUARIE 2017. Potrivit legislației în vigoare, plafonul anual de premii pentru Loterie este stabilit anual prin Ordin al ministrului Finanțelor Publice, iar extragerile au loc în prima duminică de după data de 15 a luni ulterioare celei pentru care are loc extragerea.

Fondul total de premiere este de 14 milioane lei

„Fondul anual de premiere pentru extragerile Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017 este de 14 milioane de lei. Fondul de premiere (…) se repartizează la nivelul de un milion de lei pentru fiecare extragere lunară și se majorează cu sumele necesare rotunjirii valorii câștigului aferent unui bon fiscal, în condițiile art. 7 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr.10/2015”, se menționează în proiectul MFP. 

Potrivit documentului, în data de 16 aprilie 2017 se organizează o extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale la care participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între 23 ianuarie și 31 martie 2017.

A doua extragere ocazională se organizează în data de 24 decembrie 2017, pentru bonurile emise în intervalul calendaristic cuprins în intervalul 1 aprilie — 8 decembrie 2017.

Fondul de premiere alocat extragerilor ocazionale se stabilește prin ordin al ministrului Finanțelor Publice cu cel puțin 15 zile înainte de data extragerii, se subliniază în proiectul menționat.

Sursa: Agerpres