Lovitură pentru fraţii Micula. Oamenii de afaceri au de înapoiat statului român 82 de milioane de euro

Lovitură pentru fraţii Micula după ce Comisia Europeană a decis că aceştia trebuie să returneze statului român banii pe care fraţii Micula i-ar fi primit ca despăgubiri, după ce au câştigat procesul la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Washington. Suma este una fabuloasă, 82 de milioane de euro.

30 mart. 2015, 12:01
Lovitură pentru fraţii Micula. Oamenii de afaceri au de înapoiat statului român 82 de milioane de euro

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că suma plătită de România către Ioan şi Viorel Micula, proprietarii European Drinks, drept despăgubiri ca urmare a anulării unei scheme de ajutor pentru investiții încalcă normele UE privind ajutoarele de stat, potrivit economica.net.

Citeşte şi Fraţii Micula, un nou proces cu statul român:Vor bani pentru că Guvernul încurajează piaţa neagră a alcoolului

Astfel, oamenii de afaceri suedezi trebuie să ramburseze toate sumele deja primite, care sunt echivalente cu cele acordate în cadrul schemei de ajutoare care a fost anulată. În acelaşi timp, Ioan Micula susţine că nu a primit ajutor de stat de la România, deci nu are ce da înapoi.

Recent, Comisia Europeană a decis că oamenii de afaceri suedezi Ioan şi Viorel Micula, proprietarii grupului de firme European Drinks, trebuie să ramburseze României suma încasată drept despăgubiri ca urmare a anulării unei scheme de ajutor pentru investiții. Sumele ce trebuie rambursate sunt echivalente cu cele acordate în cadrul schemei de ajutoare care a fost anulată, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Fraţii Micula au câştigat în 2013 la ICSID despăgubiri în valoare de 376 mil. lei (85 mil. euro), plus dobânzi pe care ar fi trebuit să le primerască de la statul român.

Citeşte şi Fraţii Micula au pus sechestru pe acţiunile deţinute de stat la Petrom. Ioana Petrescu a contestat decizia